Влада

У Житомирі відбулися депутатські слухання щодо скорочення працівників та економії коштів

19 February 2016, 17:23

18 лютого відбулися депутатські слухання щодо зміни структури виконавчих органів Житомирської міської ради.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

Як зазначив директор департаменту економічного розвитку міської ради Микола Костриця, запропоновані зміни відбудуться за рахунок зміни та урізання функцій, збільшення інтенсивності роботи та автоматизації процесів.

«За рахунок реорганізації, укрупнення департаментів буде скорочено 25 штатних одиниць, що дасть економії 2,3 млн грн. Ліквідація комунальних підприємств «Інспекція з благоустрою» та «Реклама» вивільнить 20 працівників та дасть додаткові надходження до бюджету близько 5,3 млн грн», – зауважив Костриця.

Міський голова Сергій Сухомлин наголосив, що наразі держава передає органам місцевого самоврядування функції, а відтак є необхідність створення нових структурних підрозділів.

«Питання реєстрації бізнесу та майнових прав, реєстру територіальної громади, ДАБК – повноваження передані міській владі в результаті децентралізації. Тому пропонується створити нові відділи: муніципальну інспекцію, управління реєстрації, відділ ДАБК, управління реєстру територіальної громади», – пояснив міський голова.

За попередніми підрахунками, у результаті створення нових виконавчих органів міської ради (в тому числі як наслідок децентралізації), буде додано 90 штатних одиниць з необхідним додатковим фінансуванням – близько 8,1 млн грн плюс видатки на обладнання нових робочих місць.

Питання «Про ліквідацію та створення виконавчих органів Житомирської міської ради» депутатський корпус розглядатиме на другому пленарному засіданні 5 сесії міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській міській раді хочуть провести структурні зміни – ліквідувати кілька відділів та управлінь і створити нові департаменти.

Фото прес-служби міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі