Події

У Житомирі затримали шахрая, який «кинув» людей на гроші, обіцяючи працевлаштувати за кордон

22 February 2016, 10:50

Власник приватної фірми, обіцяючи жителям Житомирської області легальне працевлаштування у європейських країнах, ошукав близько десятка людей.

Про Житомир.info повідомила прес-служба ГУ Національної поліції в Житомирській області.

«В офісі, облаштованому в одному з найбільших торгівельних центрів м. Житомира, привітна працівниця обіцяла клієнтам швидке та легальне працевлаштування за кордоном. Усю підготовку документації фірма брала на себе. За такі послуги клієнти сплачували на банківський рахунок кошти в еквіваленті від 100 до 1000 доларів США. Така приваблива пропозиція зацікавила трьох жителів Овруча, які ще у вересні минулого року звернулися до підприємця за послугами. З кожним із них уклали договір та сказали чекати на позитивне вирішення питання. Коли ні за місяць, ні за півроку обіцяне не було виконано, а працівниця офісу нічого не змогла їм пояснити, чоловіки звернулись до поліції. Працівники поліції з’ясували, що власником фірми є 41-річний житомирянин. Встановлено, що він не мав ліцензії на надання послуг з працевлаштування за кордоном. Нині правоохоронці з’ясовують усі обставини його протиправної діяльності. Під час вивчення договорів, укладених з клієнтами, виявилось, що вони погодились на отримання «інформаційних послуг» щодо оформлення віз. Ні про яке працевлаштування не йшлося», – йдеться в повідомленні.

Нині триває досудове розслідування. Поліцейські встановлюють інших осіб, потерпілих від діяльності фіктивної фірми з працевлаштування. Відтак, якщо ви чи ваші рідні потрапили у подібну ситуацію, зверніться до Житомирського ВП ГУНП за адресою: вул. Л. Українки, 17.

Як повідомляв Житомир.info, за одну добу жителі Житомирської області через інтернет переказали шахраям 65 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі