Суспільство

Архієпископ Никодим заперечив причетність Житомирської єпархії УПЦ до поширення брошур, які нібито розпалюють міжконфесійну ворожнечу

23 February 2016, 09:20

22 лютого представники Київського Патріархату у Житомирі провели офіційну прес-конференцію, на якій розповіли журналістам про те, що в обласному центрі невідомі поширюють брошурки в яких нібито є звинувачення в сторону КП.

Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим коментуючи вищеподану інформацію підтвердив те, що брошури могли знаходитись у храмах УПЦ в Житомирі, але заперечив причетність Житомирської єпархії УПЦ в їх друкуванні і тим більше розповсюдженні.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської єпархії.

«Люди отримують інформацію, факти і вже самі роблять висновки. Ми не нав’язуємо свою думку нашим парафіянам. Якщо представники Київського патріархату мають претензії до змісту цих брошур, то нехай висловлюють їх тим, хто їх видав. Наша єпархія до їх видання не має жодного відношення. Так само і до розповсюдження по поштовим скринькам мешканців», – сказав Архієпископ Никодим.

Важливим є також і те, що на жодній з брошурок не вказано що вони з благословінння УПЦ, чи з благословіння Житомирської єпархії або її правлячого архієрея архієпископа Никодима.

Як повідомляв Житомир.info, священнослужителі УПЦ КП у Житомирі розповіли, що невідомі розпалюють міжконфесійну ворожнечу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі