Події

Під час АТО з Житомирського бронетанкового заводу перераховувались кошти на фіктивні фірми жителям Луганська

23 February 2016, 12:05

Триває досудове розслідування розкрадання понад 23 млн гривень, призначених для ремонту та переоснащення бронетехніки Збройних сил України. 22 лютого розпочато кримінальне провадження за фактом фіктивного підприємництва, що дозволило вивести з державного бюджету через тіньові схеми до 6 млн гривень.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області з посиланням на Управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ НПУ.

«Працівники Управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Національної поліції України у результаті проведених оперативно-розшукових заходів встановили механізми виводу коштів з легального в тіньовий обіг з їх подальшою конвертацією в готівку», – йдеться в повідомленні.

Як повідомив керівник підрозділу Дмитро Тишлек, кошти з державного підприємства бронетанкового заводу через посередника перераховувались на рахунки щонайменше 6 фіктивних суб’єктів підприємництва. Два з них були зареєстровані 22-х та 23-річними жителями м. Луганська, які діяли з метою отримання грошової вигоди без ведення будь-якої господарської діяльності.

У результаті ними заподіяно збитку підприємству на загальну суму 5,8 млн грн, а також сформовано кредиторську заборгованість заводу на суму 4,8 млн грн.

За вказаними фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст.27 (Види співучасників) ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування проводить військова прокуратура Західного регіону України.

Керівник прес-служби ГУ НП у Житомирській області Алла Ващенко підтвердила інформацію про те, що розкрадання відбувалося впродовж 2014-2015 років.

«Так, розкрадання 23 млн грн відбувалося в період з липня 2014 року по січень 2015 року», – сказала Алла Ващенко.

Нагадаємо, впродовж 2014-2015 років службові особи Житомирського бронетанкового заводу за 2 роки привласнили майна на 6,8 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, замдиректора Житомирського бронетанкового заводу арештували за привласнення 23 млн грн, за які мали відремонтувати техніку на АТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі