Події

У Житомирській області 37-річна жінка влаштувала в кухні «цех самогоноваріння», горілку виготовляла на весілля доньки

24 February 2016, 16:40

У підсобному приміщенні приватного домогосподарства в с. Смолдирові Баранівського району Житомирської області правоохоронці застали початок процесу самогоноваріння. З приміщення поліцейські вилучили 16 бідонів із самогонною закваскою та 3 л готового продукту.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба ГУ Національної поліції в Житомирській області.

«Під час проведення профілактичних заходів із протидії пияцтву працівники Баранівського відділення поліції провели обшук в одному з помешкань жителів району. У літній кухні 37-річна господиня саме налагодила процес виробництва та вже почала отримувати першу порцію продукції. Жінка пояснила, що самогон потрібен для весілля доньки, яке святкуватимуть навесні. Втім поліцейські перевіряють, чи не займалися господарі продажем оковитої власного виробництва, оскільки виявлених обсягів вистачить не тільки на домашнє частування.

Усього у приміщенні правоохоронці нарахували 16 бідонів ємністю по 40 л з самогонною закваскою. Усе це, а також частини самогонного апарату та 3 л вже готової оковитої, поліцейські вилучили. Цього ж дня і сировину, і горілку у присутності понятих та з відеофіксацією було вилито на місцевих очисних спорудах», – йдеться в повідомленні.

Господаря домогосподарства притягнено до адміністративної відповідальності за ст. 176 (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штрафні санкції.

Як повідомляв Житомир.info, у райцентрі Житомирської області двоє чоловіків облаштували в своєму будинку «горілчаний завод». Інгредієнти для горілчаного фальсифікату замовляли через інтернет.

Фото прес-служби ГУ Національної поліції в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі