Місто

Влада Житомира планує у кожному районі міста відкрити бювети з артезіанською водою

26 February 2016, 09:47

У Житомирі 25 лютого засідала робоча група, яка займатиметься питанням влаштування альтернативних джерел питного водопостачання.

За словами радника Житомирського міського голови Юрія Мойсеєва у місті Житомирі нараховується 67 артезіанських свердловин.

«Вчора ми засідали з робочою групою та обговорювали питання влаштування у місті Житомирі альтернативних джерел питного водопостачання. Під час робочої групи ми визначили те, що у місті нараховується 67 свердловин: вони є і приватні, і державні. Наразі вони знаходяться трішки в занедбаному стані. Проте, є 2 свердловини на Площі Польовій та біля «Укртелекому», які можна оглянути та які знаходяться в більш-менш належному стані. Саме на робочій групі ми вирішили розпочати роботу з цих свердловин. Ми маємо визначити кошторис ремонтних робіт, потрібно провести хлорування, зробити певні аналізи на якість води, і закласти кошти в міський бюджет. Хочу наголосити, що ці 2 свердловини реально можуть використовуватися. А надалі ми плануємо у кожному районі Житомира відкрити бювети з артезіанською водою», – сказав Юрій Мойсеєв.

Зазначимо, що 22 лютого мер Житомира підписав розпорядження «Про створення робочої групи з питання влаштування альтернативних джерел питного водопостачання в м. Житомирі», яке оприлюднене на сайті Житомирської мерії.

«З метою вивчення питання щодо можливості влаштування бюветного водопостачання в м. Житомирі, відповідно до ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»: створити робочу групу. Робочій групі в термін до 11.03.2016 року підготувати пропозиції щодо можливості влаштування альтернативних джерел питного водопостачання, в тому числі бюветного, та надати їх на розгляд постійної комісії з питань розвитку інфраструктури міста», – йдеться в розпорядженні.

До складу робочої групи ввійдуть:

Мойсеєв Юрій радник міського голови, голова робочої групи.

Члени робочої групи:

Марцун Олександр начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради;

Пидюра Сергій депутат Житомирської міської ради;

Скоропад Ігор депутат Житомирської міської ради;

Корж Зоя депутат Корольовської районної ради;

Сіренький Сергій заступник начальника управління екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації (за згодою);

Степаницька Тетяна заступник начальника КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради;

Шпита Олександр начальник Житомирського міськрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області (за згодою);

Ничипорук Михайло директор КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, 29 січня міський голова Сергій Сухомлин підписав розпорядження про створення робочої групи з метою вивчення технологічного та управлінського процесу підготовки питної води на КП «Житомирводоканал».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі