Події

У Житомирській області двом чоловікам пообіцяли по тисячі гривень за підготовку екскаватором ділянки для видобутку бурштину

26 February 2016, 12:52

Вночі, 26 лютого в  Олевському районі затримали двох жителів Рівненської та Хмельницької областей, які готувалися видобувати бурштину.

Про це Житомир.info повідомила прес-група УСБ України в Житомирській області.

«Під час нічного рейду на території державного лісгоспу правоохоронці затримали двох мешканців Рівненської і Хмельницької областей, які екскаватором готували ділянки для видобутку бурштину. Зловмисники поглиблювали вириті "попередниками" ями, прокладали канал для підведення води, щоб використати гідропомпи. За словами "старателів", за кожну ніч роботи їм обіцяли сплатити по одній тисячі гривень», – йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. Техніку вилучено та доставлено на штрафмайданчик. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності організаторів незаконного видобутку бурштину.

Як повідомляв Житомир.info, 11 лютого у Житомирській області поблизу «відкритого» селянами родовища бурштину поліцейські затримали 4 копачів.

Фото прес-групи УСБ України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі