Місто

У Житомирському військовому інституті імені Корольова вдруге відбувся достроковий випуск

27 February 2016, 14:47

Вранці 27 лютого курсанти Житомирського військового інституту імені Корольова вишикувались для отримання дипломів. Вдруге за часи незалежності України навчання вони закінчують достроково через гостру потребу армії в офіцерах.

Це 136-й випуск Житомирського військового інституту . Дипломи отримують понад 80 курсантів. Привітати їх з усієї України з’їхалися родичі. Є тут чимало військових династій.

«У нас тато – військовий. Він теж захотів йти за татом. Хвилююсь, радію, переживаю, як люба мама. Бажаю і своєму сину, і всім дітям мирного неба, щастя, здоров'я і успіхів вже у службі», - каже мама випускника Неля Майструк.

«Я думаю, ми будемо пишатися і переможемо все ж таки. З такими хлопцями, які сьогодні випускаються, просто не може бути по-іншому», - впевнена знайома випускника Світлана Сисоєва.

Частина випускників вже мають досвід несення служби в АТО, 30 з них разом дипломами отримують посвідчення учасника бойових дій. Хоча курс довелося закінчити на 4 місяці раніше від запланованого, і випускники, і керівництво упевнені - до несення служби молоді лейтенанти готові.

«Я вас запевню, що ці 4 місяці ми нагнали їх, працюючи до 7, 8 години вечора. У нас вже пройшла невелика адаптація у військах. Нічого тут скривати, і на АТО ми були, бачили, що офіцери потрібні і необхідні саме зараз, не варто чекати ці 4 місяці, випуск затягувати. Все, що необхідно було вивчити - ми все вивчили, все, що необхідно було - наздогнали. Ми готові виконувати свої обов'язки у військах», - говорить випускник Житомирського військового інституту ім. Сергія Корольова Дмитро Коросташов.

«Вони дійсно зрілі, дійсно здатні відразу виконувати бойові завдання, які повинні виконувати офіцери вони будуть надавати всю необхідну інформацію, щоб наші війська мали очі, мали вуха, мали все, що необхідно для своєчасного, правильного реагування, якщо противник буде вчиняти якісь дії. Все, що необхідно для перемоги і збереження життя особового складу наших збройних сил», - каже начальник Житомирського військового інституту ім. Сергія Корольова Юрій Даник.

Тепер на випускників чекає 2-тижнева відпустка, а далі вони вирушать до місць несення служби.

Нагадаємо, напередоні вручення дипломів у драмтеатрі відбувся офіцерський бал випускників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі