Влада

Колишній житомирський нардеп буде координувати розвиток громадянського суспільства в Україні

27 February 2016, 18:19

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками громадських організацій підписав указ «Про сприяння розвитку громадянського суспільства».

Про це 26 лютого повідомила прес-служба президента.

Указом затверджується Національна стратегія сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки та утворюється Координаційна рада сприяння розвитку громадянського суспільства як консультативно-дорадчий орган при Президентові України.

Співголовами Координаційної ради призначені Зубко Геннадій Григорович – віце-прем'єр-міністра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і Павленко Ростислав Миколайович – заступника глави Адміністрації президента України.

Під час зустрічі, президент підкреслив, що Революція Гідності дала нові можливості для розвитку громадянського суспільства та поглиблення демократії в Україні. Зокрема, Глава держави відзначив внесок волонтерського руху в підтримку Збройних Сил України та реформування Міністерства оборони, а також активну участь громадськості в євроінтеграційних процесах країни та сприяння покращенню ставлення українців до євро- та євроатлантичної інтеграції. Окремо Президент наголосив на участі громадськості в реформуванні країни.

«Вкрай важлива, а можливо найбільш важлива після національної безпеки та оборони сфера реформ – це антикорупційне законодавство. Подобається комусь з влади чи не подобається, як вони (представники громадськості) їх критикують, але ми маємо в умовах демократії навчитися взаємодіяти, щоб завоювати довіру як всередині країни, так і продемонструвати назовні, що ми працюємо єдиною командою», - зазначив Глава держави на зустрічі з представниками громадських організацій.

Зокрема, за словами Президента, критично важлива участь громадськості в конкурсних комісіях по відбору кандидатів в антикорупційні органи для того, щоб забезпечити роботу новостворених інституцій максимально прозорою та незалежною. Петро Порошенко додав, що розчарований затягуванням процесу створення Національного агентства із запобігання корупції, оскільки це є фактично єдиним невирішеним інституційним питанням щодо зобов’язань України в рамках отримання безвізового режиму.

Президент також закликав громадськість підтримати та продемонструвати активну позицію щодо конституційних змін в частині судової реформи.

Нагадаємо, співголова Координаційної ради Геннадій Зубко у 2012 році був обраний народним депутатом від Житомира, після обрання Петра Порошенка президентом України – працював в Адміністрації президента, 2 грудня 2014 року призначений Верховною Радою України на посаду віце-прем'єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Фото з сайту президента

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі