Суспільство

Активісти у Житомирській області зупинили проїзд трьох російських фур, які в’їхали в Україну з Білорусі

28 February 2016, 13:25

28 лютого у Житомирській області активісти зупинили три фури з російськими номерами, які в’їхали на територію України зі сторони Білорусі.

Прикордонники на пункті пропуску «Виступовичі» пропустили вантажівки, але близько 13.00 неподалік райцентру Овруч машини зупинили на блокпосту.

Після нетривалого спілкування, водії розвернули автівки і поїхали назад. Свободівці, які перебувають на блокпосту, запевнили, що акція буде тривалою і блокпост діятиме цілодобово.

27 лютого Міністерство інфраструктури України повідомляло, що за даними Оперативного штабу протести активістів відбуваються у двох точках на території України: біля контрольного пункту пропуску Доманово у Волинській області на кордоні з Республікою Білорусь і в районі кільцевої дороги міста Стрий.

«Міністерство інфраструктури закликає тих перевізників, які зупинили свої транспортні засоби, остерігаючись блокади, продовжувати рух. Це можна зробити, змінивши маршрут для об’їзду вказаних точок, або замовляти супровід спеціалізованими автомобілями Національної поліції на пунктах пропуску державного кордону. Для цього при перетині пункту пропуску потрібно звернутись до митників чи прикордонників, які надають інформацію та допомагають замовити супровід Національної поліції України. Наголошуємо, що позиція держави залишається незмінною: Україна продовжує виконувати свої зобов’язання по забезпеченню безперешкодного транзиту, Оперативний штаб повністю контролює ситуацію та готовий надати роз’яснення і підтримку з питань транзиту територією України», - зазначали у міністерстві.

Детальніше про зупинку російських фур дивіться у сюжеті на нашому сайті.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 28 лютого на околиці райцентру Овруч, за кілька десятків кілометрів від кордону з Білоруссю, житомирські свободівці встановили блокпост, щоб зупиняти російські фури.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі