Події

До Житомирської обласної лікарні перевезли 19-річного хлопця, якого знайомий намагався спалити на кладовищі

29 February 2016, 18:40

Вранці 29 лютого 19-річного мешканця Бердичева з опіками доставили до місцевої лікарні.

«Була доставлена до нас молода людина з опіками полум'ям, загальною площею 20%. Опіки ІІ ступеня і невеликі ділянки ІІІ ступеня. Стан при надходженні був важким, він був в стані опікового шоку. На тлі терапії, яка була йому надана, його стан стабілізувався. Найбільше постраждали груди, живіт, передня поверхня стегон, трохи постраждало обличчя», - каже зав. відділенням анестезіології інтенсивної терапії Бердичівської центральної міської лікарні Ірина Тарахтелюк.

У поліції розповідають: хлопець ледь не згорів живцем на Бердичівському кладовищі. Правоохоронці вже розпочали кримінальне провадження за статтею 189 Кримінального кодексу України – Вимагання з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень.

«У ході першочергових заходів було встановлено, що знайомий потерпілого вимагав у нього п’ять тисяч гривень. Однак, знову ж таки за попередньою інформацією, потерпілий жодних боргових зобов’язань перед ним не має. На даний час також встановлено, що потерпілий є 19-річним місцевим жителем Бердичева. Раніше мав неодноразові приводи і неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Інший учасник події - також 32-річний місцевий житель, він також має кримінальне минуле. Є інформація про те, що його одяг був облитий легкозаймистою рідиною. Яким саме чином це сталось - зараз встановлюється у ході розпочатого досудового розслідування. Бо стан потерпілого не дає можливості отримати від нього відомості.  Всі події встановлюються», - каже речник ГУ Нацполіції в Житомирській області Алла Ващенко.

Наразі молодий бердичівлянин знаходиться в опіковому відділенні Житомирської обласної лікарні. Сам він відмовився від розмови з журналістами. Медики ж переконують – життю пацієнта ніщо не загрожує.

«У нього все обмежено опіками шкірних покривів, опіків дихальних шляхів наразі немає. Можна стверджувати, що його життю нічого не загрожує. Глибокі опіки лікуються тільки одним способом - пересадкою шкірних покривів. Цих опіків в нього не багато - десь 4%. Тому я думаю, що питань в цьому плані не виникне», - розповідає завідуючий опіковим відділенням Житомирської обласної лікарні Богдан Нікітенко.

Якщо провину 32-річного чоловіка буде доведено, то йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі