Події

У Житомирській області поліція не змогла затримати жителів Рівненщини, які хотіли вивезти незаконно вирубаний ліс

2 March 2016, 09:52

У Броницькому лісництві Житомирської області 15 осіб із сусідньої Рівненської області незаконно заготовили лісопродукцію, щоб перевезти її тракторами. Після приїзду поліції чоловіки покликали на допомогу понад 30 односельчан.

Про це Житомир.info повідомила перс-служба Житомирського обласного управління лісо-мисливського господарства.

«Лісова охорона виявила організовану групу лісокрадів у кількості 15 осіб, які 4-ма тракторами з причепами  перевозили незаконно заготовлену лісопродукцію (117 колод довжиною від 4-х до 6-ти метрів). За попередньою інформацією особи є мешканцями с. Борове Рокитнівського району Рівненської області.  Лісокради вели себе зухвало, погрожували державній лісовій охороні та представникам Національної поліції фізичною розправою. Більше того,  телефоном лісопорушники покликали собі на допомогу своїх односельчан, які, судячи з їх поведінки, мають досвід у  вчиненні подібних злочинів. Це були переважно чоловіки у віці від 20 до 40 років в кількості більше 30 осіб. Отож державна лісова охорона та представники поліції не змогли завадити та протистояти такій кількості людей, в результаті чого автотракторна техніка виїхала з місця події. Деревина вилучена та доправлена на нижній склад державного підприємства  «Городницьке ЛГ», – йдеться в повідомленні.

У поліції Житомир.info зазначили, що за вказаним фактом триває перевірка.

«На даний час за цим фактом розпочато перевірку. Зараз Новоград-Волинський відділ поліції чекає звернення від дирекції лісгоспу і там буде чітко прописано, що там у них сталося. Там є конфлікт довкола лісового господарства.  Там була достатньо велика кількість людей, там конфлікт десь до 150 чоловік », –повідомила керівник прес-служби ГУ Нацполіції у Житомирській області Алла Ващенко.

Лісівники ж взялися до копання рову, який, сподіваються, завадить заїзду транспорту до державного лісового фонду.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області правоохоронці затримали «Урал» з незаконно вирубаними дубами.

Фото прес-служби Житомирського обласного управління лісо-мисливського господарства

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі