Події

У Житомирській області поліцейські викрили групу бурштинокопачів та вилучили майже півкілограма каміння

2 March 2016, 11:39

1 березня у лісовому масиві Олевського району Житомирської області поліцейські спільно з працівниками місцевої прокуратури викрили чергову групу старателів. У результаті затримано 4 жителів райцентру, а з місця події вилучено мотопомпу, генератор, пожежні рукави та майже 410 гр бурштину.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Міжвідомча рейдова група виявила старателів близько 5 ранку у лісовому масиві поблизу с. Лопатич. Чоловіки організували процес незаконного видобутку за допомогою мотопомпи, бензинового генератора та водозабірних шлангів і пожежних рукавів. Усе виявлене у них вилучено». – йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Олевського відділення поліції. Як з’ясувалось, затримані копачі - жителі м. Олевська, віком від 33 до 38 років.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Чоловікам може загрожувати штраф від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області двом чоловікам пообіцяли по тисячі гривень за підготовку екскаватором ділянки для видобутку бурштину.

Фото прес-служби ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі