Події

Родина військовослужбовця з Житомирської області судиться з Приватбанком – з картки зникли 70 тис. грн, зібрані на лікування

2 March 2016, 18:45

69 720 гривень – саме стільки грошей безслідно зникло рік тому з банківської карти матері військовослужбовця Світлани Гойко. Цю суму вдалось зібрати на лікування сина, який був військовим журналістом і отримав поранення в зоні АТО 10 лютого минулого року. Жінка каже: десятки тисяч гривень благодійники перерахували на її «приватівську» карту усього впродовж шести днів після поранення, проте перед першою операцією усі гроші зникли з рахунку.

«Були зібрані гроші на лікування мого сина небайдужими до нашого горя людьми на картку ПриватБанку і ці гроші зникли. Коли ці гроші зникли я звернулась в банк. На що мені сказали, що гроші зникли і відмовились їх повертати», - розповідає мама військовослужбовця Світлана Гойко.

Адвокат матері військового розповідає: разом з родиною Гойко спробувала з’ясувати  куди ж поділись гроші з рахунку, втім жодних пояснень від банку так і не отримала.

«Попередньо ми звертались і до голови правління банку, і у відділення банку, телефонували на гарячу службу, відправляли не один адвокатський запит, звертались через народних депутатів, Генеральну прокуратуру і використовували інші методи. Нажаль досудового врегулювання нам не вдалося провести, тому ми звернулись з позовом до суду. В грудні Богунським районним судом м. Житомира було стягнуто 69 720 гривень. Крім того моральну шкоду і пеню. Банк не погодився з таким рішенням і заявив апеляцію», - каже адвокат Катерина Власюк.

В ході судового засідання в Житомирському апеляційному суді адвокат попросила суд витребувати в мобільного оператора роздруківки телефонних дзвінків Світлани Гойко, щоб довести, що жінка звернулась до працівників банку щойно з її рахунку почали зникати кошти. Також адвокат попросила, щоб представники ПриватБанку надали інформацію, коли саме з карти Світлани почали зникати гроші.

«Ми хочемо довести халатність банку. Що коли клієнт до них звернувся за допомогою, то вони цю допомогу не надали, а ще й офіційно не надали відповідь, а переклали всю відповідальність на клієнта. Позиція банку наступна, що саме позивачка сама провела ці транзакції, потім сама заявила клопотання, що не вона ці кошти отримувала  і неправомірно намагається з банка стягнути кошти», - розповідає адвокат Катерина Власюк.

Представники ПриватБанку у суді ситуацію не прокоментували, а прес-служба банку пообіцяла вже найближчим часом надати свою точку зору.

Наразі в судовому засіданні оголосили перерву. Розгляд справи продовжать 16 березня о 14:30.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі