Суспільство

ПриватБанк провів розслідування та встановив осіб, причетних до зняття коштів з картки матері АТОшника з Житомирської області

3 March 2016, 13:21

ПриватБанк встановив осіб, які зняли кошти з рахунку матері військового з Житомирської області, інформацію передали поліції.

Про це інформує керівник Житомирського регіонального прес-офісу ПриватБанку Альона Смолянова.

«Мама військовослужбовця Світлана Гойко звернулась у банк, коли кошти вже були зняті/переведені шахраями з її картки. За заявою клієнтки порушено кримінальну справу по факту зникнення коштів шляхом шахрайських дій. У ході проведеного ПриватБанком розслідування було встановлено осіб, які причетні до зняття коштів. Всі дані по розслідуванню банк своєчасно надав правоохоронним органам. Зокрема, ПІБ третіх осіб, номери карток, куди переведені кошти, місця, де вони були зняті, адреси проживання, які вказані в анкетах цих клієнтів, їхні номера телефонів, ідентифікаційні коди», – повідомляє ПриватБанк.

Банківське розслідування очевидно вказує на те, що ПриватБанк не розділяє думок адвоката клієнтки Катерини Власюк, які вона зазначила у коментарях журналістам, та жодним чином не звинувачує позивачку у проведенні нею самостійно цих транзакцій.

Крім того, це розслідування заперечує й інші слова адвоката, що банк не надав інформацію стосовно того, куди поділись гроші з рахунку. Повідомляємо, що всі дані були передані у поліцію з метою сприяння проведенню розслідування цієї кримінальної справи.

Між тим ПриватБанк вже вкотре нагадує, що не можна нікому розголошувати своїх персональних даних – номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код чи CVV2-код, пароль у Приват24, а також SMS-паролі. Не можна розміщувати фото картки в Інтернеті з метою благодійного збору коштів, адже так клієнт самостійно дає доступ шахраям до своїх коштів.

До того ж не варто зазначати в оголошеннях/зверненнях і свій фінансовий номер мобільного телефону. Якщо помітили, що Ваша картка мобільного оператора безпричинно заблокована – відразу зверніться у банк та заблокуйте свої банківські картки чи змініть на інший номер свій фінансовий телефон.

ПриватБанк завжди компенсує втрати, спричинені через вину банку. Однак, у випадках, коли клієнти самі розголошують дані шахраям, єдина можливість повернути свої кошти - це звернення у поліцію та пошук шахрая.

Як повідомляв Житомир.info, 2 березня в Житомирському апеляційному суді відбулося засідання: родина військовослужбовця судиться з Приватбанком – з картки зникли 70 тис. грн, зібрані на лікування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі