Місто

Партію допомоги з Данії отримала Житомирська обласна дитяча лікарня

3 March 2016, 15:25

Благодійну допомогу Житомирській обласній дитячій лікарні передали представники благодійного фонду «Народна поміч». Медикаменти в Данії збирали волонтери спілки «Збережи Україну», які постійно надсилають допомогу бійцям на передову.

«Ми зараз передаємо в обласну дитячу лікарню ряд медичного обладнання, ряд потрібних їм речей медичних. Ця медицина надходить до нас з Данії, наші донори Назар Новік, Олексій Перетятко практично кожні два тижні, щомісяця збирають і надсилають сюди цю медицину. На установчих зборах нашої спілки було прийняте рішення про те, що перш за все те, що не йде на фронт, буде передаватися у дитячі лікарні області та міста, а потім вже думати про щось інше», – сказав співзасновник благодійного фонду «Народна поміч» Олександр Таргонський.

Щорічно у Житомирській обласній дитячій лікарні проходить лікування понад 15 тисяч дітей, і навіть така незначна допомога є дуже важливою для закладу – каже заступник головного лікаря Микола Бобер.

«Особисто я хочу подякувати Таргонському Олександру старшому і Таргонському Олександру молодшому, людям, з якими вони працюють на теренах України і за межами України. За те, що вони роблять добро, збираючи цю допомогу благодійну і надають благодійну допомогу лікарням крім військових, які на фронті. Сьогодні ми приймаємо від них матеріальну допомогу - розхідні матеріали медичного напрямку, крапельниці, катетери. Ми відібрали багато речей по різних напрямках, які будуть використовуватися в операційній, у відділеннях анестезіології та інтенсивної терапії для важкохворих дітей, які будуть використовуватися у лабораторній діагностиці, в терапевтичних відділеннях, хірургічних відділеннях. Зрозуміло, що це скромна допомога, але завдяки їй ми зможемо покращити надання медичної допомоги. І крім того на певний період зменшити навантаження на державу, яка не в змозі закупити це все для потреб, і з іншої сторони буде полегшення для батьків, тому що це розхідні матеріали, які постійно треба купувати, тому що держава не може забезпечити це все», - сказав Микола Бобер.

Нагадаємо, 19 лютого представники благодійного фонду «Народна поміч» передали допомогу Житомирській міській дитячій лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі