Суспільство

Цього року у Житомирській області від менінгококової інфекції померли дві дитини

3 March 2016, 17:02

У Житомирській області з початку 2016 року від менінгококової інфекції померли дві дитини.

Про це Житомир.info розповіла заступник головного лікаря Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні Оксана Лук’яненко.

«З нового року у Житомирській області було зафіксовано 2 смерті від менінгококової інфекції, минулого року 5. На менінгококову інфекцію хворіють всі: і дорослі, і діти. Проте ускладнені форми бувають у дітей раннього віку – це до трьох років життя. Один випадок був зафіксований у Новоград-Волинському районі, дитина у шестимісячному віці, інший район я точно не пам’ятаю. Всього є 4 перебіги даного захворювання. З початку року було зафіксовано 5 випадків захворювання, у яких був тяжкий перебіг інфекції. 80 % захворювань – це такі форми, які не викликають навіть госпіталізації. При тяжких перебігах діти знаходилися в реанімаційних відділеннях. Переважна більшість людей, яка хворіє, навіть не знає, що це менінгококова інфекція, тому що перебіг такий, як у ГРВІ, тобто температура, нежить, першіння в горлі. Коли ми робимо обстеження та аналізи то дивимося, що саме викликало дану інфекцію у дитини. Всі смертельні випадки ретельно розбираються», – повідомила заступник головного лікаря обласної дитячої клінічної лікарні Оксана Лук’яненко.

Менінгококова інфекція характеризується деякою сезонністю. Кількість хворих в сиру та холодну пору року збільшується, особливо в березні-травні. Хвороба може вражати людей практично будь-якого віку, але переважно хворіють діти. Вони становлять майже 70% від загальної кількість усіх хворих. Велике значення в розвитку менінгококової інфекції має ослаблена імунна система людини.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в Житомирській області на менінгококову інфекцію захворіло 13 дітей у віці від 0 до 3 років, з них 5 дітей померли.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі