Події

У Житомирській області поліцейські затримали трьох киян, які видобували бурштин

6 March 2016, 09:38

Троє киян були затримані працівниками поліції, УСБУ та прокуратури під час незаконного промислу у Коростенському районі. У старателів вилучено обладнання, пожежні рукави та пристосування для освітлення.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«6 березня члени міжвідомчої рейдової групи під час оперативно-профілактичного відпрацювання виявили у лісовому масиві поблизу станції Ушиці трьох чоловіків, які здійснювали видобуток бурштину. Як з’ясувалось, нелегальними старателями є жителі м. Києва віком 23, 32 та 36 років», – йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Коростенського відділу поліції. Правоохоронці вилучили мотопомпу, пожежні рукави, прожектор, акумулятор та 5 сачків.

Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Затриманим може загрожувати покарання від штрафу (від 6 800 гривень) до обмеження або позбавлення волі на термін до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня у лісовому масиві Олевського району Житомирської області поліцейські спільно з працівниками місцевої прокуратури викрили чергову групу старателів. У результаті затримано 4 жителів райцентру, а з місця події вилучено мотопомпу, генератор, пожежні рукави та майже 410 грбурштину.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі