ДОПОМОГА

Житомирян закликають долучитися до флешмобу зі шкарпетками на підтримку «людей Сонця»

7 March 2016, 18:16

Жителів Житомира та всіх небайдужих людей у соцмережах закликають доєднатися до акції «Lots of Socks» на підтримку людей із синдромом Дауна.

З ініціативою провести у місті флешмоб з одягання розпарованих шкарпеток як свідчення інакшості виступила Житомирська обласна громадська організація «Діти сонця».

 «21 березня відзначається Всесвітній день людини із синдромом Дауна. Двадцять перший день третього місяця був обраний не випадково, щоб показати, що синдром Дауна пов`язаний із наявністю у клітинах людини 3-ї хромосоми у двадцять першій парі. Ми хочемо провести акцію «Lots of Socks», яка ініційована міжнародною організацією Down Syndrome International. Мета цього міжнародного руху - звернути увагу суспільства на проблеми людей з синдромом Дауна. Ми хочемо, щоб на вулицях Житомира з`явилися люди в різнокольорових шкарпетках!  Акція пропонує кожному відчути себе не таким, як усі, і зрозуміти, що значить жити під пильним і часто недобрим поглядом оточуючих», - йдеться на сторінці ГО «Діти сонця» у Facebook. 

Людям, які виражають толерантність і підтримку людям з синдромом Дауна, пропонується:

1. До 21 березня придбати кольорові шкарпетки, вартість яких 21 грн (можна заплатити і більше, кошти підуть на потреби організації «Діти Сонця»). Покупку можна здійснити в ГО «Діти Сонця» за адресою м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, підлітковий клуб «Пролісок», або зателефонувати за телефонами 063-022-71-32; 097-438-79-26 і домовитись з представниками організації про придбання.

2. Зробити селфі зі шкарпетками або попросити когось сфотографувати вас.

3. Викласти фото у фейсбук/Вконтакті, щоб якомога більше людей дізналися про акцію і змогли долучитися до неї.

4. 21 березня одягнути яскраві, непарні шкарпетки, гольфи, гетри або зайвий носок як символ додаткової хромосоми. Пропонується також з шкарпеток зробити шарф або краватку, або просто прив'язати до сумки, коляски чи антени автомобіля або вкласти в кишеню піджака. 

В соцмережах вже є фото перших учасників акції зі шкарпетками.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році студенти житомирського університету організували флешмоб зі збору допомоги військовому госпіталю.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі