Економіка

Держфінінспекція виявила у Житомирській обласній лікарні порушення на загальну суму майже 800 тисяч

9 March 2016, 11:00

Фахівці Держфінінспекції в Житомирській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради виявили порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 764 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Держфінінспекції в Житомирській області.

«Зокрема, в лікарні бюджетним коштом покрили витрати інших юридичних осіб при проведенні лабораторних досліджень на загальну суму 268 тис. грн та витратили 145 тис. грн на безоплатне стаціонарне лікування 70 іноземних громадян. Окрім того, посадові особи медичного закладу не забезпечили надходження до обласного бюджету майже 200 тис. грн за лікування потерпілих від злочинних діянь», – йдеться у повідомленні.

Також у закладі охорони здоров'я виплатили працівникам зарплату за фактично невідпрацьований час, премії, відпускні, за завищеною вартістю оплатили ремонтно-будівельні роботи, зайво списали матеріальні цінності та медикаменти тощо.

За недотримання законодавства з фінансових питань на посадових осіб лікарні складено 10 протоколів про адміністративне правопорушення. Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Як повідомляв Житомир.info, фахівці Держфінінспекції в Житомирській області під час планової ревізії селищного бюджету та фінансово-господарської діяльності Попільнянської селищної ради виявили порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму майже 790 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі