Влада

У Житомирі перевізника та водія, який нагрубив учаснику АТО, викликали до начальника управління

9 March 2016, 13:35

Колишній боєць полку АЗОВ Андрій Блощінський приїхав до Житомира лише на кілька днів, але вже встиг потрапити у конфліктну ситуацію з місцевими перевізниками. Юнак розповідає: 4 березня водій 127 маршруту нагрубив йому, дізнавшись, що Андрій учасник АТО і має їхати безкоштовно.

«Нас стояло на зупинці двоє: я і чоловік у військовій формі. Зайшовши, я показав своє посвідчення учасника бойових дій. Не встиг я відійти від водія, як він мені сказав, що якби знав, то краще б не зупинявся. Мене це просто обурило. Мені просто не подобається таке відношення. Я розумію, що в них багато таких пільгових категорій, але таке відношення до АТОшників вважаю неприпустимим. Далі в нас почалася перепалка. Після того, як я вийшов, я написав пост у Facebook», - розповідає Андрій.

Щоб розібратися у ситуації обидві сторони конфлікту запросили до облдержадміністрації. Водій маршрутного таксі розповів свою версію конфлікту.

«І претензій до нього не було. З ним ніхто не говорив навіть. Це в тебе почалися проблеми, це ти розізлився. Я сказав: хтось щось вимагає? Будь ласка - місце. Сядьте і їдьте. З вас ніхто не вимагав грошей, не виганяв з салону. А «краще б на ставав» я не говорив. А по дорозі потім ти хіба не казав «Встань, підемо, розберемось?», - розповідає водій маршрутного таксі Микола.

На захист водія став перевізник 127 маршруту Аркадій Савицький.

 «Водій не з вищою освітою і навіть, якщо він десь щось не те сказав, то це не значить, що ми не веземо. Там рембати, там військові частини і ми вранці і ввечері возимо самих АТОшників, в нас платного пасажира немає, самі пільговики і ми мовчки возимо. А хочете попіаритись - попіартеся. А ви скоро до того договоритесь, що не буде кому возити. Якби не Роман Анатолійович, якби не той голова і не ці АТОшники, я вже давно той маршрут покинув би, той 127-й. Гарантію вам даю, бо я ледь дебет з кредитом зводжу, там коштів немає», - каже Аркадій Савицький.

Начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму закликав водіїв уникати різких висловів у бік військовослужбовців, а учасників АТО бути більш стриманими у відношенні водіїв та перевізників, які возять пільговиків власним коштом.

«До сьогоднішнього дня цей закон не підписаний президентом України. Фактично, всі ті перевезення, які здійснювались в січні, в лютому і на сьогоднішній день уже здійснюються в березні місяці, здійснюються безкоштовно, їх ніхто відшкодовувати не буде і не відшкодує за ті місяці», - пояснив начальник управління Роман Крисюк.

Сам Андрій Блощінський сподівається, що за результатами зустрічі перевізник проведе серед своїх водіїв роз’яснювальну роботу, а військовослужбовцям радить відстоювати своє право на безкоштовний проїзд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі