Місто

У Житомирі на мітинг у підтримку Надії Савченко вивели більше тисячі студентів

9 March 2016, 13:45

Небаченою кількістю людей відрізнився мітинг на підтримку Надії Савченко у Житомирі 9 березня. На майдан Корольова прийшли більше тисячі людей, більшість із яких – це житомирські студенти. Журналістам вони розповідали, що на мітинг їх вивели керівники навчальних закладів.

«Попросили помітингувати за хорошу людину – Надію Савченко. Я думаю, що це хороша людина, тому що вона не з власної волі опинилася в Росії. Ми – звичайні студенти, нас позвало керівництво, директор сказав бути тут. Пояснили, що треба допомогти», – розповів студент Житомирського технологічного коледжу Михайло.

Начальник управління освіти Житомирської ОДА Вадим Калінін запевнив, що ніякого розпорядження про примусовий збір студентів він не давав, і студенти прийшли з власної волі.

«Ні, офіційних розпоряджень ніхто не давав. Це зібрані по соцмережам підтримати Надію Савченко, я теж вийшов подивитися, як діти, щоб ні у якому разі не був зірваний навчальний процес», – Вадим Калінін.

Учасники акцій на підтримку Савченко, які збиралися на майдані Корольова відколи українська льотчиця оголосила сухе голодування, сьогодні стояли осторонь і не схвалювали те, що студентів збирають примусово.

«Сьогоднішня акція відрізняється перш за все кількістю людей, сьогодні їх насправді багато, але і склад цих людей трошки інший. Попередні дні виходило 20-30 людей – невелика кількість, тут швидше за все, я можу припустити, велика кількість людей – студенти, яких попросили сюди прийти. Я не думаю, що це добре. Це просто совкові традиції, коли якась масовка зганяється. Вірю, що більшість людей підтримують це, але вони самі повинні виходити і демонструвати свою позицію», – сказав житомирянин Владислав Пучич.

«Чому я осторонь? Я прийшов на підтримку. Я не думав, що влада використовує цю акцію, щоб як зараз прийнято говорити – попіаритися. Я дуже радий всіх цих студентів тут бачити, я думаю, вони розуміють, що відбувається, але мені шкода, що їх просто схоже по команді зверху відпустили із занять і вивели сюди», – говорить житомирянин Валерій Арушанян.

Нагадаємо, в травні 2013 року студентів колонами вели на антифашистський мітинг, організований владою «регіоналів».

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі