Місто

Житомирські активісти планують збиратися на майдані Корольова поки Надію Савченко не звільнять

9 March 2016, 16:21

Житомир долучився до всеукраїнської акції на підтримку льотчиці Надії Савченко. На майдан Корольова на акцію вийшло більше тисячі городян, більшість з яких – це студенти. Люди принесли плакати з написами «#FreeSavchenko», «Героям Волю!», «Свободу Савченко!» і «Україні потрібна Надія!».

«Я тішуся дуже з того, що зібралося так багато людей. Бо наша акція проходить з дня, коли Надія Савченко оголосила сухе голодування. Це дуже шкідливо, це дуже небезпечно для її здоров'я. Ми повинні підтримати Надію, ми повинні стати за неї, бо вона зараз страждає і стоїть за нас – за нашу волю, за нашу незалежність, і ми не маємо права бути байдужими. Не маємо права. Я дуже хочу, щоб Надія жила, щоб вона  далі була з нами і боролася за Україну», - сказала Вікторія Артемчук.

Як стало відомо вранці, суд назвав дату вироку у справі льотчиці, зачитувати його будуть два дні - 21 та 22 березня. Надія Савченко не припинила сухе голодування і це непокоїть житомирян, які переймаються її долею.

«Я знаю, що вона відмовилася припинити голодування і я не уявляю, що може статися. Не дай Бог її не стане. Я не розумію тих кремлівських карликів. Це нелюдське щось просто», - каже Людмила Ніколайчук.

«Ми її чекаємо, будемо мати надію, що вона зможе вижити», - говорить Ірина Усик.

Акції на підтримку Надії Савченко почалися в Житомирі 6 березня. Активісти кажуть, що будуть кожного дня виходити на майдан Корольова, аж допоки Росія не звільнить Надію Савченко.

«Сьогодні кожен свідомий громадянин має виходити на свої майдани у містах для того, щоб вимагати від Російської Федерації звільнити нашого бойового офіцера Надію Савченко. Читав, що на 21-22 їй перенесли вирок і вона сказала мамі: «Вибач, але можливо я не доживу до вироку». Це страшні слова, які мати може почути від своєї дитини, але це вибір її. Віримо, що вона доживе і ми віримо в те, що її звільнять», - сказав Руслан Годований.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі