Місто

Неповносправні житомиряни 5 разів на місяць можуть скористатися послугами соціального таксі

13 March 2016, 11:11

До Житомира надійшов спецавтомобіль марки Renault від німецького відділення організації «Червоний Хрест».

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради. 

«З метою надання мешканцям міста з особливими потребами можливостей для участі в політичній, економічній і соціальній сфері життя виникла необхідність запровадження в місті Житомирі послуги «Соціальне авто». Право скористатися послугами соціального таксі мають інваліди 1 та 2 груп та діти-інваліди із захворюваннями опорно-рухового апарату, які пересуваються за допомогою інвалідного візка, та інваліди по зору 1 групи  з наданням пріоритетного права користування інвалідам-візочникам», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби, в Житомирі проживає понад 500 «візочників» та інших маломобільних груп громадян.

Перевезення громадян з обмеженими фізичними можливостями спеціально обладнаним автотранспортом є одним із видів соціальних послуг, які надаються Житомирським міським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Житомирської міської ради.

Отримувач послуги «Соціальне авто» може скористатися зазначеною послугою не більше 5 разів у місяць для поїздок:

 -  до лікувальних закладів та відділень реабілітації;

 - до органів державної влади та місцевого самоврядування різного рівня, розташованих в м. Житомирі.

Отримувач послуги «Соціальне авто» додатково може скористатися зазначеною послугою не більше 2 разів у місяць для вирішення соціально-побутових питань в межах м. Житомира.

Замовлення на  дану послугу приймаються за телефоном 36-02-24 відповідальним працівником надавача послуги з 8-30 до 17-00 щоденно, крім вихідних та святкових днів.

Як повідомляв Житомир.info на початку 2013 року Житомирська міська рада виділила 224 тис. грн. на придбання спеціалізованого автомобіля. У вересні 2013 року тодішній мер Житомира Володимир Дебой розповідав, що «до Житомира вже рухається автомобіль від іноземних меценатів, обладнаний підйомником для людей з обмеженими можливостями, який слугуватиме «соціальним таксі». Після розмитнення його мали передати на баланс міської дитячої лікарні. У вересні 2013-го в міськраді не відбулися торги з закупівлі «соціального таксі» - була подана всього одна пропозиція. У березні 2014 року з’явився проект рішення міськвиконкому, який затверджує Положення про організацію перевезень громадян з обмеженими фізичними можливостями спеціально обладнаним автотранспортом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі