Події

У Коростені іноземець на Mercedes збив школяра, який разом з друзями переходив дорогу по «зебрі»

13 March 2016, 14:14

На одній з центральних вулиць міста Коростень Житомирської області водій автомобіля Mercedes на пішоходному переході вчинив наїзд на 14-річного школяра та поїхав геть.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Близько 17.20 10 березня троє школярів переходили вулицю по пішохідному переходу. У цей момент водій іномарки вчинив наїзд на одного з них, від чого той впав. Шокований 14-річний підліток за допомогою друзів зміг підвестися та відійти в бік. Керманич авто, побачивши це, поїхав геть», - йдеться у повідомленні.

Потерпілого школяра доставили до місцевої лікарні. Медики діагностували у нього подвійний перелом ключиці.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Коростенського відділку поліції. Правоохоронці опитали свідків та з’ясували, що водій-втікач пересувався на автомобілі Mercedes Vito з іноземними номерами. Також поліцейські вивчили записи з камер відеоспостереження, встановлених на вулиці.

Вже за добу працівники превентивної служби встановили, що винуватцем ДТП є 45-річний іноземець. Чоловік зізнався, що дійсно вчинив наїзд на підлітка, однак залишив місце пригоди, бо вважав, що шкоди хлопцеві не заподіяв, адже той самостійно підвівся.

Mercedes Vito, який збив школяра. Фото ГУ Нацполіції

«Автомобіль вилучено, триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. За такі дії законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років», - інформує прес-служба.

Також в поліції повідомляють про ще один випадок наїзду на школяра - у місті Бердичів Житомирської області.

«11 березня 19.00 в м. Бердичеві водій автомобіля ВАЗ 211540, 42-річний житель райцентру, здійснив наїзд на пішохода, 15-річного бердичівлянина. За попередніми даними, хлопець перетинав проїжджу частину поза пішохідним переходом. Унаслідок ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до місцевої лікарні. Триває з’ясування всіх обставин події», - інформує поліція.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі вночі 5 березня в районі водоканалу Peugeot насмерть збив дитину та травмував матір. Водія, який на момент скоєння ДТП був нетверезий, відпустили під домашній арешт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі