Події

У Житомирській області в новому родовищі продовжують незаконно видобувати бурштин

15 March 2016, 12:51

Правоохоронці 15 березня затримали трьох копачів бурштину поблизу с. Осівка Ємільчинського району Житомирської області.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Під ранок 15 березня поблизу с. Осівки Ємільчинського району рейдувальники спочатку почули звук, схожий на роботу мотопомпи, а під’їхавши ближче,  побачили незаконно організовану копальню і трьох старателів.  На місце події було викликано слідчо-оперативну групу, працівники якої задокументували виявлене. Серед затриманих на місці нелегалів – 21-річний місцевий житель, 38-річний житель Житомирського району та 28-річний житомирянин. Правоохоронці вилучили мотопомпу і пожежний рукав, за допомогою яких старателі розмивали ґрунт для подальшого видобутку бурштину. Також до Ємільчинського відділення поліції доставлено вилучений на місці події автомобіль УАЗ», – йдеться в повідомленні.

З’ясування усіх обставин триває у рамках розпочатого за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) ККУ кримінального провадження.

Ще трьох старателів правоохоронці затримали в Олевському районі.

«Кількома днями раніше на Олевщині поблизу с. Обища правоохоронці також затримали трьох олевчан під час видобутку ними сонячного каміння. З місця події було вилучено специфічне обладнання для незаконної діяльності – мотопомпу, водозабірний шланг, 20-метровий пожежний рукав та сачки. Розпочато кримінальне провадження», – повідомила прес-служба.

 Нагадаємо, вкінці 2015 року в Ємільчинському районі Житомирській області селяни знайшли нове родовище бурштину і на сході села вирішували, копати чи ні.

Як повідомляв Житомир.info, Державна прикордонна служба зняла відео,  як у Житомирській області видобувають бурштин.

Фото ГУ Нацполіції в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі