Місто

У день відкритих дверей правоохоронці демонструють житомирянам, як шукають зброю та вибухівку

19 March 2016, 14:49

Знайти із 5 однакових дерев’яних ящиків той, у якому знаходиться вибухівка – просто. Бельгійська вівчарка Індія за лічені секунди може впоратися з цим завданням, чим дивує житомирян, які у день відкритих дверей прийшли до Головного управління Національної поліції у Житомирській області.

«Звати собаку Індія. Їй три роки. Вона виконує завдання з пошуку вибухівки та зброї. Для Житомира було, вилучали 5 гранат РГД, вона була задіяна там. Також була в АТО, на місяць виїжджали з нею, так само виконували такі функції з пошуку даного напрямку», - розповідає старший інспектор-кінолог кінологічного центру при ГУНП у Житомирській області Вадим Савчук.

Щоб познайомитися з діяльністю різних структурних підрозділів Націоналтної поліції житомиряни приходять цілими групами, більшість відвідувачів – це школярі. Абсолютно всі хочуть зробити селфі у костюмі вибухотехніка, або на фоні БТРу, а правоохоронці охоче розповідають про специфіку своєї роботи.

«Ми як національна гвардія під'їхали сюди, щоб показати, що ми теж присутні в місті, і показати техніку, яка в нас є. Ви бачите БТР 79-Т, це вже модернізований БТР. Використовують цю техніку, коли захоплення терористів йде, випадки по нападу на людей, якщо напад на місто. У нас в Житомирі крім навчань вона не використовувалась. В Донецьку ми були, там використовували БТРи», - розповідає водій БТРу Євген Чумак.

Відвідувачам проводять екскурсію у поліцейський тир, а також показують зразки контрафактної та фальсифікованої продукції, фальшиві грошові купюри і документи

«Тут є колекція підроблених грошових знаків. Тут всі підроблені банкноти: долари, гривні. Періодично, кожен тиждень, кожні два тижні виявляється підробка. 100, 50 грн. найчастіше», - говорить головний судовий експерт Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Максим Янович.

Після екскурсії школярі зізнаються, що їм було цікаво познайомитись з роботою поліції, а правоохоронці нагадують, що чекатимуть на відвідувачів упродовж усього дня.

Фоторепортаж дивіться тут.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі