Події

Під час пожежі з житомирського гуртожитку евакуювали понад 30 мешканців, двох госпіталізували, – ДСНС

19 March 2016, 16:17

У Житомирі ввечері 18 березня рятувальники ліквідували пожежу в будинку гуртожитного типу, внаслідок якої госпіталізовано 2 особи, евакуйовано понад 30 мешканців.

Про це повідомляють на сайті управління ДСНС у Житомирській області.

«О 21:58 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на балконі 4-го поверху п’ятої секції дев’ятиповерхового житлового будинку в м. Житомирі по вул. Потапова,9/11. Це будинок гуртожитного типу, власником якого є ОСББ. На місці події з’ясувалося, що пожежа виникла у так званій незадимленій сходовій клітині, яка використовувалася мешканцями в якості кладової і була захаращена  дошками, непотрібними в побуті речами та диваном. Вогонь поширився всередину на коридорчик, також заповнений меблями. Пожежа спричинила сильне задимлення в будинку з 4 по 9 поверхи», – йдеться в повідомленні.

Деякі мешканці самостійно залишали будинок. Маленькій дитині через отруєння продуктами горіння знадобилась допомога медиків.

«За результатами проведеної розвідки було встановлено, що частина мешканців будинку самостійно залишили небезпечну зону, але ще досі залишалася загроза іншим жителям.  Рятувальники евакуювали більше 30 осіб з верхніх поверхів. У той же час при перевірці кімнат на 4 поверсі газодимозахисники виявили в одній із дальніх помешкань матір, яка сиділа на ліжку в шоковому стані, а поруч у колисці спало немовля. Рятувальники загорнули дитину в ковдру, винесли її та вивели жінку у безпечне місце, викликавши швидку допомогу. Дитина через отруєння продуктами горіння була госпіталізована до дитячої обласної лікарні, на сьогодні стан її здоров’я задовільний. Також з місця події до 2-ї міської лікарні було госпіталізовано чоловіка, 1992 року народження, який звернувся до швидкої допомоги згодом», – повідомила прес-служба.

О 22:38 пожежа була остаточно ліквідована. Усі обставини події встановлюються.

Як повідомляв Житомир.info, пізно ввечері у Житомирі горів гуртожиток, пожежні не встигали евакуйовувати людей.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі