Місто

Поліцейські Житомира вже не скаржаться на нову форму: перевірять її в роботі

22 March 2016, 15:03

229 патрульних поліцейських Житомира, які 22 березня прийняли присягу, вже ввечері вийдуть на патрулювання вулицями міста. Цього дня житомиряни вперше побачили поліцейських у повному обмундируванні, втім 20 березня у спільноті «Моя нова полiцiя Житомир» вже з’явилися фотографії щойно отриманих берців та кителя з критичними коментарями.

«Нові поліцейські Житомира отримали огидну форму та ще й на пару розмірів більше. Куртка на дуже тоненькому, дешевому синтепоні, тканина – синтетика, в якій в середині гума…Будемо, як клоуни служити українському народові», – йдеться у дописі.

У деяких містах України, зокрема і в столиці, поліціянтам видавали форму з Канади та Сполучених Штатів, житомиряни ж отримали форму вітчизняного виробництва.

«Я не скаржуся, все нормально. Не можна судити тільки по тому, що воно українське, що воно вже погане. Побачимо, як воно буде носитися. В інших містах, я знаю, теж видавали українську форму і все нормально», – каже працівник патрульної поліції Житомира Сергій Пількевич.

«Нарікання, можливо, в якійсь мірі є, але це дрібні нюанси, вони елементарно просто усуваються, ніяких особливих проблем немає», – додає Олег Хацановський.

Декому з поліціянтів форму замінили напередодні.

«Зараз мені комфортно. Дійсно, першу форму видали не мого розміру, але вчора ввечері привезли і підібрали те, що мені підходить. Є куртка, брюки, зручні берці, тепла «фліска» на зиму, кітель, стандартна фуражка і шапка», – розповідає працівник патрульної поліції Житомира Наталія Макаренко.

Керівництво національної поліції запевняє – якість вітчизняної форми не гірша за імпортну, а поточні проблеми вирішують оперативно.

«Поліцейські, які в інших містах носять форму українського виробництва, не скаржились. Замовляємо форму по розмірах, намагаємося максимально «підганяти» форму. Є проблеми – ми їх вирішуємо, якщо будуть якісь проблеми», – каже заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

Поліцейські кажуть: остаточно про якість вітчизняної форми можна буде говорити після того, як вона пройде перші випробування у роботі.

ъ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі