Події

У Житомирській області суд вирішуватиме долю шістьох поплічників «ДНР»

23 March 2016, 09:13

Протягом п’яти останніх місяців за результатами проведення спеціального досудового розслідування у кримінальних провадженнях прокуратура Житомирської області затвердила та скерувала до суду 4 обвинувальні акти стосовно 6 осіб за фактами сприяння терористичній організації та участь у діяльності незаконних збройних формуваннях.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Зокрема, осіб обвинувачено в організації забезпечення терористичної організації зброєю з метою її подальшого застосування у збройних протистояннях із правоохоронними органами України та військовослужбовцями Збройних Сил України. Наразі одна особа, стосовно якої розслідувано кримінальне провадження за фактом організації побиття у м. Житомирі учасників Євромайдану, розшукується судом», - повідомляє прес-служба.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях зазначеної категорії здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в області.

Також прокуратура повідомляє про затвердження 21 березня прокуратурою Житомирської області обвинувального акту у кримінальному провадженні за фактом сприяння діяльності терористичної організації та участь у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях, за ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України.

«У ході досудового розслідування встановлено, що у серпні 2014 року особа виїхала до Донецької області, де стала активним учасником терористичної організації «ДНР» та незаконного військового формування «Восток». Обвинувальний акт скерований до суду», - повідомляє прокуратура.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно співробітники Управління СБУ в Житомирській області припинили поширення в Інтернеті антидержавної пропаганди керівником місцевого осередку однієї з громадських організацій, яка займає проросійську позицію.

Житомир.info            

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі