Події

У першу добу чергування житомирські копи оформили 5 ДТП, приборкали 11 хуліганів та виявили трьох нетверезих водіїв

23 March 2016, 13:12

У першу ніч свого чергування охорону правопорядку в Житомирі забезпечували 18 екіпажів патрульних поліцейських.

Про це розповів керівник Управління патрульної служби у м. Житомирі Ігор Гусак.

«На охорону громадського порядку міста Житомира заступило 18 екіпажів. Райони по місту ділили за ситуацією криміногенною, за об’ємом, щоб патруль міг проїхати неодноразово по своєму квадрату, а також за 5-7 хвилин мати змогу після виклику на 102 прибути до місця, куди від буде викликаний», - розповів Гусак.

Усього в ніч на 23 березня житомирські патрулі виїздили за 49 викликами житомирян та виявили на вулицях 27 правопорушень, - повідомляє відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.

«Робоча зміна патрульного наряду триває 12 годин. Уночі працюватимуть автопатрулі у складі 3, а інколи й 4 поліцейських, залежно від криміногенної ситуації. Поліцейські екіпіровані зброєю, амуніцією, засобами зв’язку. У службових автомобілях є аптечки для надання першої медичної допомоги, набір інструментів та іншого обладнання, необхідного для надання допомоги людям, оформлення ДТП тощо. Також кожен автомобіль оснащений планшетом, підключеним до спеціалізованої системи, за допомогою якої правоохоронці отримують інформацію зі служби «102», - інформує прес-служба, і розповідає про виклики, на які виїздили житомирські копи у першу ніч.

Уже за кілька хвилин після початку патрулювання надходить виклик: жінка просить про допомогу, бо чоловік підняв на неї руку. Просто на вулиці заплакана заявниця чекає на поліцейських. Розповідає, що чоловік прийшов додому нетверезим, здійнявся скандал.

Патрульні заходять до помешкання. Чоловік зізнається, що був на святкуванні, випив спиртного, а вдома поконфліктував з дружиною. Правоохоронці роз’яснюють йому норми закону за вчинення сімейного насильства. Той обіцяє, що більше подібне не трапиться. Поліцейські, переконавшись, що жінці нічого не загрожує та вона має можливість тимчасово побути у дорослої доньки, зауважують, що у разі повтору такої ситуації необхідно одразу телефонувати на «102».

Ще один патрульний наряд помічає на безлюдному майданчику неподалік автозаправки іномарку, біля якої перебувають кілька чоловіків. Зупинились, аби дізнатися, що сталось. На капоті стоїть їжа та напої. Спиртного не видно. Чоловіки пояснюють, що збирались поїсти. Поліцейські роз’яснюють відповідальність за вживання спиртного у громадських місцях.

На одній з вулиць інспектори помічають автомобіль таксі, що зупинився просто на дорозі. Водій копирсається у двигуні. На запитання поліцейських відповідає, що транспортний засіб зупинився раптово, і він безуспішно намагається його завести. Згодом з’ясувалось, що у баку закінчилось пальне. Патрульні пропонують допомогу: разом відбуксовують «Ауді» на автозаправку неподалік. Проблему вирішено.

У цей час уже надходить виклик від житомирянина: скаржиться на те, що його рідні вживають у квартирі спиртне, чим йому заважають. У помешканні заявника виявляється, що він наркозалежний, а домочадці стверджують, що чоловік і є винуватцем сімейних проблем. Під час зовнішнього огляду у його кишені поліцейські виявляють предмет, схожий на довгу голку. Для чого йому такий «інструмент», той не пояснює. Для з’ясування обставин житомирянина доставляють до місцевого відділу поліції.

На околиці міста наряд правоохоронців бачить жінку з трьома дітьми. Виявилось, що вони запізнилися на маршрутку, відтак змушені пішки добиратися додому. Замерзлих дітлахів та їх маму правоохоронці швидко доставили до домівки. Малюки із захопленням діляться один з одним враженнями від поїздки зі справжніми поліцейськими. Жінка розчулено та щиро дякує.

«Загалом за минулу добу на лінію «102» надійшло 95 викликів від житомирян, 49 із них було спрямовано патрульним нарядам. Ще 27 правопорушень поліцейські виявили на вулицях обласного центру у ході чергування. Вони припинили 11 дрібних хуліганств, розпиття спиртного, виявили 3 водіїв за кермом транспортних засобів у стані сп’яніння та оформили 5 дорожньо-транспортних пригод, на щастя, без потерпілих», - інформує поліція.

Як повідомляв Житомир.info, 22 березня у Житомирі презентували нову патрульну поліцію. До служби приступили 229 працівників патрульної служби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі