Місто

ЖЕК колишньої начальниці управління житлового господарства дезінформує житомирян щодо створення ОСББ

25 March 2016, 09:38

ЖЕК колишньої начальниці управління житлового господарства Світлани Півоварової дезінформує житомирян щодо створення ОСББ.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«В будинках, які обслуговує ПП ВЖРЕП №8, була розповсюджена неправдива інформація щодо порядку створення ОСББ, сертифіката управителя та груп допуску, які нібито має отримати голова ОСББ. Також не відповідає дійсності інформація щодо осіб, які мають право приймати рішення стосовно форм управління в багатоквартирному будинку (лише співвласники, не мешканці)», – йдеться у повідомленні.

Далі достовірна інформація щодо порядку створення ОСББ та інших пунктів:

Вступив у дію Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», згідно якого з 1 липня 2016 співвласники багатоквартирного будинку повинні визначитись з формою управління будинку:

- створити ОСББ;

- передати функції з управління багатоквартирним будинком управителю;

- у разі якщо співвласники багатоквартирного будинку, у якому не створено ОСББ, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, воно здійснюватись управителем, який призначається на конкурсних засадах міською радою.

Однак зазначаємо, що згідно ч.5 ст.13 Закону № 417, договір з управителем, який призначається на конкурсних задах, укладатиметься від імені співвласників на 1 рік.

Згідно ст.6 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» для створення об’єднання скликаються установчі збори. Рішення про створення ОСББ вважається прийнятим якщо за нього проголосувало більше половини загальної кількості усіх співвласників (50% + 1).

Порядок обрання Голови правління ОСББ визначається Статутом. Згідно типового Статуту, правління, яке обране загальними зборами співвласників, зі свого складу обирає голову.

Також у законі не зазначено, що голова правління ОСББ має пройти навчання та отримати сертифікат управителя. Насамперед, голова ОСББ повинен володіти здібностями менеджера, бути організатором і добрим господарем. Голова правління наймає на роботу в об’єднання працівників та звільняє їх. Як правило в штаті на постійній основі працюють прибиральниця, двірник, бухгалтер.

Стосовно паспортного режиму повідомляємо, що згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» з 04 квітня 2016 року ці повноваження (приписки/виписки, склад сім’ї та ін.) делеговані виконавчим органам місцевих рад.

Варто також зазначити, що на даний момент Світлана Півоварова очолює приватний ЖЕК №8, а до 1 вересня 2014 року вона була начальником управління житлового господарства міської ради.

Нагадаємо, радник Житомирського міського голови Юрій Мойсеєв розповів про створення ОСББ та про ЖЕКи, які просять збільшити тариф.

Як повідомляв Житомир.info, на початку березня чотири ЖЕКи повідомили про підвищення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, 15 березня з’явилася інформація про підвищення тарифів приватного ЖЕКу №4.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі