Місто

Київські «урбаністи» допомагають з реконструкцією житомирського кінотеатру «Жовтень»

26 March 2016, 10:29

У Житомирі вже наступного року планують зайнятися реконструкцією кінотеатру «Жовтень» і створити на його базі арт-центр.

Про це 25 березня на своїй сторінці у Facebook написав заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

«Провели засідання робочої групи по створенню молодіжного арт-простору на базі кінотеатру «Жовтень». Особисто мені не хочеться, щоб це був черговий «будинок культури», у нас їх вистачає. Я це бачу як принципово новий, унікальний проект простору в першу чергу для спілкування європейського рівня. Молодіжної тусовки, творчих особистостей. Місця, де можна було б проводити виставки робіт як місцевих, так і всесвітньо відомих митців. Ще. Я не бачу це місце комерційним. У нас і так багато комерційних площадок. А насправді піти немає куди, крім Глобала. А потреба у культурному просторі є, і ця потреба велика. Запросили команду Urban curators з Києва, вони позиціонують себе, як експерти з простору. Вони задавали дуже доречні і правильні питання. Тож, думаю, у нас все вийде. Зазначу, що ми нікуди не поспішаємо. Реконструкція планується на наступний рік. До кінця цього, думаю, дійдемо згоди щодо єдиного бачення, яким має бути сучасний культурний центр і зробимо проект реконструювання. Тож, якщо ви хочете долучитися до створення культурного простору, двері відчинені і ми із задоволенням вислухаємо думку громади», – написав Матвій Хренов.

Фото зі сторніки Матвія Хренова в фейсбук

Член робочої групи, яка займається питанням створення арт-центру на базі кінотеатру «Жовтень», Олексій Лубягін розповів Житомир.info, що найближчим часом планується зробити проект реконструкції.

«Команда Urban curators надали нам ряд консультацій, сфокусували нашу увагу на деяких питаннях, підняли деякі важливі питання, що стосуються залучення громади до процесу функціонування майбутнього центру. Все ще багато розходжень у активістів в баченні того, що саме має бути в новому арт-центрі, але певного спільного бачення ми дійшли, наразі ми будемо формувати чітке технічне завдання по проекту реконструкції, цей документ має об'єднати всі наші ідеї, бачення і задуми. Це значний об'єм роботи, але плануємо впоратися в найкоротші терміни. Наступним кроком буде створення проекту реконструкції на основі завдання, це необхідно зробити до кінця року, але це вже наступне питання і до нього необхідно ретельно підготуватися». – сказав Олексій Лубягін.

Як повідомляв Житомир.info, на початку березня для розробки концепції арт-центру в житомирському кінотеатрі «Жовтень» створили ініціативну групу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі