Влада

Активістів обурив підпис прокурора Житомирської області під листом до Шокіна, збираються «в гості»

27 March 2016, 17:30

Громадська організація «Рух Автомайдан Житомир» обурена підписом прокурора Житомирської області Любомира Війтовича під листом на ім’я Віктора Шокіна щодо «спроб дискредитувати органи прокуратури України».

На фейсбук-сторніці ГО опублікований лист з підписами прокурорів всіх областей та заклик долучитися до акції.

«Завтра 28.03.2016 року на 12 год. просимо всіх небайдужих до долі України підтримати всеукраїнську акцію проти прогнившої прокурорської системи і прийти до прокуратури Житомирської області!!! Друзі, система прокурорської кругової поруки та пристосуваньці показують своє прогнивше нутро! Генеральна прокуратура, на чолі з Шокіним завалили розслідування по "Небесній сотні" і зараз всіляко покриває діамантових прокурорів. Проти системи не попреш!!! І як злагоджено працює гнилий механізм нещодавно показали керівники прокуратур області, які ладні підписати будь-що, аби втриматися на своїх посадах», - пише «Рух Автомайдан Житомир».

Нагадаємо, 25 березня біля приміщення Генпрокуратури проходила акція на підтримку Давида Сакварелідзе та звільнених слідчих і прокурорів, які вели справу «діамантових прокурорів».

27 березня прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко на брифінгу проінформував, що «жоден прокурор, який займався справою В. Шапакіна і О. Корнійця не звільнений».

«Крім того, В. Куценко наголосив, що вісім осіб з підлеглих Д. Сакварелідзе вже перепризначені до складу Генеральної інспекції і повноцінно працюють, у тому числі по справі В. Шапакіна і О. Корнійця. Документи дев’яти інших підлеглих Д. Сакварелідзе наразі розглядаються. При цьому звільнені вказані особи не будуть, якщо лише самі цього не забажають. Також В. Куценко зазначив, що надалі відбір працівників до Генеральної інспекції буде відбуватись виключно на основі відкритого конкурсу. Також прокурор Генеральної прокуратури України спростував інформацію про обшуки у прокурорів, які займались зазначеним кримінальним провадженням», - повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, Любомир Війтович був призначений прокурором Житомирської області 5 березня 2015 року.

 

 

 

Фото Дмитра Ларіна (УП) з пікету під ГПУ 25 березня

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі