Суспільство

Переможець всеукраїнського конкурсу талантів серед довічників одружився в житомирській тюрмі

28 March 2016, 15:11

 У Житомирській установі виконання покарань №8 (тюрмі) днями одружився засуджений до довічного позбавлення волі, який на початку 2016 року зайняв перше місце в номінації літературний жанр (поезія) на Всеукраїнському творчому конкурсі талантів серед довічно ув'язнених проекту «Арт-Примирення».

Про це Житомир.info повідомив головний спеціаліст по зв’язках із засобами масової інформації та громадськістю управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області Віталій Бабич.

«Нещодавно чоловік прийняв таїнство хрещення. Крім нього, в умовах позбавлення волі уклали шлюб ще двоє в’язнів житомирської тюрми. Двоє засуджених прийняли таке рішення, відбуваючи покарання у Житомирській УВП-8, а ув’язнений вирішив одружитися, перебуваючи під вартою у слідчому ізоляторі при установі», - зазначив Віталій Бабич.

Одруження відбулось досить скромно і в  рамках чинного законодавства. Реєстрацію шлюбу здійснювала головний спеціаліст відділу державної реєстрації актів цивільного стану Житомирського міського управління юстиції Тетяна Комашня.

«Подружжя обмінялись каблучками, які в’язням довелося залишити на зберігання своїм дружинам. Після привітань лише двом парам молодят, згідно законодавства, залишилось очікувати та готуватись до своєї черги на тривале побачення. Адміністрація тюрми сприяє реєстрації шлюбів, бо підтримання соціальних зв’язків, створення родини, прагнення якомога швидше опинитися поруч з близькими людьми дуже позитивно позначається на правослухняній поведінці засуджених і ув’язнених та сприяє їх успішній соціальної адаптації після звільнення. З початку 2016 року в житомирській в’язниці зареєстровано 7 одружень», - інформує прес-служба ДПтС України в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2015 року в Житомирській УВП №8 облуправління Державної пенітенціарної служби відбулося два весілля. У 2014 році двоє засуджених до довічного позбавлення волі здобули вищу освіту, а засуджений до довічного ув'язнення з Бердичівської колонії переміг в міжнародному конкурсі.

Фото прес-службі ДПтС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі