Влада

Житомирський губернатор розпорядився до Пасхи провести загальнообласний день благоустрою

30 March 2016, 14:42

23 квітня у Житомирській області планують організувати та провести загальнообласний день благоустрою, акцію з посадки дерев, залучивши до цієї справи політичні партії, громадські організації, навчальні заклади, державні та бюджетні установи.

Відповідне розпорядження губернатор Сергій Машковський підписав 24 березня.

«Забезпечити проведення в рамках Дня благоустрою 23.04.2016 акції із благоустрою територій пам’яток культурної спадщини. Особливу увагу звернути на благоустрій територій пам’яток культурної спадщини, а саме: будинків, споруд, їх комплексів (ансамблів), окремих поховань та некрополів, місць масових поховань померлих та загиблих військовослужбовців (у тому числі іноземців), які загинули у війнах, внаслідок депортації та політичних репресій на території області, місця бойових дій, визначні місця, пов'язані з важливими історичними подіями, з життям та діяльністю відомих осіб, культурою та побутом народів, а також пам’яток археології, історії та монументального мистецтва. Оголосити конкурс на кращий двір, вулицю, комунальне підприємство, організацію та територіальну громаду з приведення в належний санітарний стан закріпленої території. Підсумки конкурсу підбити до 24 квітня 2016 року», - йдеться в оприлюдненому на сайті облдержадміністрації розпорядженні.

Машковский також дає ряд доручень головам райдержадміністрацій та рекомендує міським головам:

провести з 28.03.2016 по 15.05.2016 місячник «За чисте довкілля» із приведення в належний санітарний стан територій населених пунктів, здійснення заходів з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, побутових та інших відходів, прибирання та приведення в належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань, вулиць, доріг, тротуарів, а також забезпечити очищення від сміття берегів водойм та зелених насаджень загального, обмеженого та спеціального призначення. Роботи із санітарного очищення, приведення у належний стан кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань завершити до проведення поминальних днів. Встановити єдиний санітарний день – четвер;

з метою гідного вшанування пам’яті учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, воїнів, загиблих під час проведення антитерористичної операції та захисту територіальної цілісності держави, надати допомогу сім’ям загиблих щодо благоустрою домогосподарств та прилеглої до них території, під’їздів багатоквартирних будинків, місць їх поховання, меморіальних комплексів загиблим і померлим із залученням представників військкоматів, інших державних силових відомств та структур, молоді, волонтерів, громадських організацій, добровольчих батальйонів.

Губернатор рекомендує залучати до цих заходів учнівську та студентську молодь, а також осіб, що перебувають на обліку в центрах зайнятості. Благоустрій будуть проводити по графіку.

«Розробити заходи та затвердити графіки виконання робіт із закріпленням територій міст та інших населених пунктів за підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності», - зазначається у розпорядженні.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до розпорядження мера, у Житомирі місячник з благоустрою та санітарного прибирання проходить з 29 березня до 29 квітня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі