Україна

Сакварелідзе викликали на допит

30 March 2016, 16:44

Генеральна прокуратура викликає на допит колишнього заступника генпрокурора - прокурора Одеської області Давида Сакварелідзе.

Про це сам Сакварелідзе повідомляє в середу на своїй сторінці в Facebook.

"Тільки що мені дзвонив заступник начальника створеного нещодавно в ГПУ департаменту, який займається відверто замовними справами, в тому числі і проти моєї команди - "шановний" пан Сус. Він запросив мене в п'ятницю на допит у справі про "зникнення" 2 млн.американських доларів", - пише Сакварелідзе.

"Я без проблем прийду на допит і допомогли слідству, а також чітко поясню, як саме працює міжнародна технічна допомога в тому випадку, коли є довіра до державних інститутів країни", - зазначив екс-прокурор.

 

Як повідомлялося, генпрокурор Віктор Шокін звільнив Сакварелідзе у вівторок. Цьому передував тривалий конфлікт між обома чиновниками. Сакварелідзе стверджував, що Шокін, зокрема, перешкоджає розслідувати справу "діамантових прокурорів".

У Генеральній прокуратурі пояснили звільнення Сакварелідзе "порушенням прокурорської етики та неналежним виконанням своїх функцій". Одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі зажадав від президента Петра Порошенка відреагувати на це. Президент Петро Порошенко заявив про намір поговорити з новим прокурором про поновлення екс-заступника генпрокурора, звільненого Шокіним прямо перед голосуванням за його відставку.

Сакварелідзе зазначив, що він тепер – громадянин України і не планує залишати країну, а планує займатися громадською діяльністю.

Як відомо, Верховна Рада дала згоду на звільнення Шокіна з посади генпрокурора 29 березня.

На сайті президента наразі немає повідомлення про відставку генпрокурора.

30 березня президент Петро Порошенко вирушив до США із чотириденним візитом.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі