Політика

Житомирська депутатка, яку виключили з «Самопомочі», хоче у президентську фракцію

30 March 2016, 16:50

Житомирянка Ірина Суслова, яка була обрана до Верховної Ради по списку Об’єднання «Самопоміч», 30 березня написала заяву про вступ до фракції БПП.

Про це Ірина Суслова повідомила на своїй сторінці в фейсбук.

«Розумію усю складність ситуації, у якій зараз опинилася держава через непомірні амбіції політиків. Переконана, що легкого виходу із теперішньої кризи уже немає. Це потрібно визнати та діяти! Переможе або здоровий глузд, або примітивний популізм. Захопившись політичними баталіями, багато хто забуває про зовнішню безпеку України, про завтрашній день. А саме це зараз, на мою думку, є найголовнішим. Політичні торги рано чи пізно закінчаться, тільки що на виході отримають громадяни та держава? Тому, після довгих роздумів, прийняла рішення вступити у президентську фракцію партії «Блок Петра Порошенка». Рішення далося мені дуже не просто, бо усвідомлюю усі можливі політичні ризики. Проте, не бачу іншого шляху, окрім як об’єднання навколо Головнокомандуючого держави у критичні для історії часи. Тільки в єдності вбачаю шлях виходу із політичної кризи та зміцнення безпеки держави. Розраховую на Ваше розуміння та підтримку. Буду вдячна за Вашу чесну та відкриту позицію. Ми, Українці, неодмінно переможемо, бо будемо єдиними!», - пише нардеп.

Водночас, блогер Роман Шрайк пише, що таке рішення Суслової порушує закон «Про статус народного депутата» та посилається на рішення Конституційного суду від 25.06.2008 р.

«Положення частини четвертої статті 13 Закону України "Про статус народного депутата України" щодо права народного депутата України бути членом лише однієї фракції слід розуміти так, що народний депутат України зобов'язаний перебувати у депутатській фракції тієї політичної партії (виборчого блоку політичних партій), за списком якої він був обраний народним депутатом України», - зазначається у рішення КСУ.

Як повідомляв Житомир.info, Ірина Суслова з грудня 2014 року входить до міжфракційного об’єднання «За Житомирщину», з фракції «Самопоміч» її виключили після голосування за призначення Віктора Шокіна генеральним прокурором. В серпні минулого року Ірина Суслова разом з народним депутатом Бориславом Розенблатом вимагали у керівника податківців області Лілії Куришко написати заяву на звільнення.

У будівлі, де знаходиться Житомирська міська рада, деякий час була громадська приймальня народного депутата Ірини Суслової, зараз у цьому приміщенні магазин.

Фото з архіву редакції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі