Влада

У Житомирі лише народні депутати змогли потрапити на «режимний об’єкт» ДФС і поспілкуватися з Куришко

10 August 2015, 15:08

 Добровільно написати заяву на звільнення – з такою вимогою 10 серпня до керівника Державної фіскальної служби в області Лілії Куришко прийшли громадські активісти разом із народними депутатами Бориславом Розенблатом та Іриною Сусловою. За словами активістів, Лілія Куришко не може обіймати посаду, бо не пройшла люстрацію.

«Фактично ця людина для того, щоб не потрапити під дію закону «Про очищення влади», вдавалася до різних видів маніпуляцій. У тому числі, в свій час вона вирішила собі зробити статус учасника АТО, що викликало дуже серйозний протест у місті. Ми домоглися, з'ясували, що їй як мінімум цей статус не виданий і вона не змогла цим прикритися. Сьогодні Лілія Куришко і кілька таких само представників, керівників Державної фіскальної служби, хочуть добитись того, щоб цей закон до них не застосовувався», - каже активіст ГО «Рух Автомайдан Житомир» Валерій Арушанян.

Народні депутати Борислав Розенблат та Ірина Суслова, які прийшли разом із активістами до будівлі ДФС, розповідають: якщо керівник служби в Житомирській області добровільно не звільниться з посади, то їй може загрожувати кримінальна відповідальність.

«То вона проходила люстрацію, то вона не проходила люстрацію, то вона присвоїла собі статус учасника АТО і все інше. Але останнє рішення, яке було на минулому тижні, ми прочитали в новинах, про те що пан Насіров висловив свою версію, що вона не підлягає люстрації. Нас як народних депутатів, як громадськість це дуже обурило. Тому ми прийшли до Лілії Анатоліївни з вимогою пройти люстрацію і звільнити крісло начальника ДФС. Нема нічого особистого, це тільки питання законності», - каже нардеп від Житомира Борислав Розенблат.

«Це реальний приклад того, що люстрація – вона фактично в країні не відбувається, і наше завдання сьогодні як парламентарів сказати виконуючій обов'язки керівника, що вибачте, але якщо ви не напишете заяву про звільнення, якщо ви не будете самі до себе застосовувати дію закону про очищення влади, то ми застосуємо до вас дію закону про посилення відповідальності щодо невиконання закону про очищення влади», - додає народний депутат Ірина Суслова.

Втім, зустрітись з керівником обласного відділення ДФС активістам та журналістам не вдалось. Вхід до будівлі заблокували чоловіки, які представились міліціонерами, але не показали своїх посвідчень. Сама Лілія Куришко не вийшла до людей, втім запросила на розмову народних депутатів, підкресливши що обласна податкова – це режимний об’єкт.

За декілька хвилин нардепи вийшли та повідомили, що Лілія Куришко не погодилась піти з посади.

«Ми прийняли рішення з Іриною (Сусловою) і завтра пишемо постанову Верховної Ради України на звільнення пані Куришко з цієї посади, збираємо підписи народних депутатів і зробимо все, щоб ці людина ніколи не мала права обіймати державні посади. Це наше рішення і я вважаю, що це буде правильно», - сказав Борислав Розенблат.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі