Місто

Житомир може стати найблагодійнішим містом в Україні, зібравши 1 млн грн для онкохворих дітей

31 March 2016, 13:40

14 квітня Житомир може стати найблагодійнішим містом України. Житомирян запрошують прийти на майдан Соборний, пожертвувати 20 гривень на лікування онкохворих діток і таким чином встановити «Рекорд доброти».

 Про це організатори розповіли під час прес-конференції 31 березня.

«Я хочу, щоб про наше місто знала вся Україна з хорошої сторони. Я хочу, щоб про наше місто говорили лише хороші слова, щоб вся Україна дізналася, що в нашому місті живуть люди з добрим серцем і благодійною душою, які жертвують свої гроші на допомогу онкохворим дітям. Що таке 20 гривень? Це дві чашки кави, це одна шоколадка. Прийдіть, підтримайте наше місто і наших хворих діток. Такий захід проводиться в Україні вперше», – зазначила  голова благодійної організації Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя»  Людмила Свобода.

Організатори мають на меті зібрати на одній площі 50 000 осіб, які пожертвують від 20 грн для встановлення рекорду України. Зібрані кошти будуть направлені на лікування онкохворих дітей Житомира, та оздоровлення дітей з особливими потребами.

Рекорд встановлюватиметься на майдані Соборному з 14:00 до 20:00 години. Майдан буде поділено на сектори. Кожен учасник акції матиме свій номер. Учасник заходу повинен підійти до представника Книги рекордів України, пред’явити номер  та опустити пожертву в благодійну скриньку біля реєстратора.

«Добре, коли біда обходить стороною і не приходить в твою родину, але допомогти ми повинні. Хочеться, щоб місто Житомир знали не тільки по панчішній фабриці, що в нас випускають шкарпетки, а дійсно, щоб Житомир став найблагодійнішим містом України. В нас люди гарні, добрі, тому я думаю, що у нас все вийде, ми докладемо до цього максисум зусиль, ми над цим працюємо. 14 квітня на площі Соборній ми закриємо рух транспорту і  маємо надію, і просимо, щоб прийшли 50 тисяч житомирян, але якщо прийде 100 тисяч, то уявіть собі ми не мільйон зберемо, а зберемо два мільйони і допоможемо більшій кількості дітей», – сказала секретар міської ради Наталія Чиж.

По закінченню заходу благодійні скриньки передадуть для інкасації в державний банк, де кошти перерахують та в рівних частинах 50х50 переведуть на рахунок організацій: БО «Разом до життя» та ЖМДГО «Все робимо самі», які направлять кошти на лікування дітей.

Рекорд буде встановлено та зареєстровано якщо на майдані збереться 50 000 людей, які пожертвують 1 000 000 грн.

Для участі в заході потрібно до 7 квітня зареєструватись за номером 096-468-17-65, 067-411-54-77. Також зареєструватись можна буде одразу на заході 14 квітня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі