Влада

Депутати селищної ради вирішували долю стадіону в смт Новогуйвинське

31 March 2016, 17:39

Доля стадіону у селищі Новогуйвинське вирішувалася на сесії селищної ради. Представники футбольного клубу «Танкіст» розповідають, 6 років вони доглядали за стадіоном і вкладали в нього кошти благодійників, але зараз, коли з’явилася можливість отримати фінансування з обласного або районного бюджету, місцеві депутати відмовляються надати дозвіл на розробку проектної документації.

«Співпрацюючи з депутатом облради Гулою Раїсою Миколаївною, ми написали їй листа з проханням виділити гроші в районі 500 тис. грн, скільки зможуть, вона обіцяла 500 тис., щоб побудували дитячий майданчик зі штучним покриттям. Стало питання, де його побудувати. Вирішили, на стадіоні, але щоб цілеспрямовано виділити нам суму грошей, нам потрібно було узаконити ту землю, на якій можна побудувати. Відповідно, ми звернулися до селищної ради, нас запросили на земельну комісію і сказали, що відмовляють у виділенні земельної ділянки, на якій ми граємо в футбол вже близько 6 років, виграємо кубки, прославляємо селище Новогуйвинск. Ми запитали, в зв'язку з чим нам відмовляють. У зв'язку з тим, що немає документів. Коли ми сказали, що хочемо ці документи самі зробити, ви нам дайте тільки дозвіл, нам сказали, що ми вам це дозвіл не дамо, тому що ви там побудуєте котеджі. Я вважаю, це питання є абсурдним. На сьогоднішній день, коли в країні спорт розвивається, вкладаються великі гроші, то на місцевому рівні чомусь нас не хочуть почути», - розповідає голова ГО «Танкіст» Володимир Решотка.

На сесію селищної ради виносять це питання, депутати довго обговорюють його, перш ніж винести рішення, зрештою підтримують пропозицію земельної комісії відмовити у наданні дозволу у зв'язку з відсутністю містобудівної документації і рекомендують звернутися повторно після розробки такої документації.

Отримавши відмову, представники громадської організації не збираються відступати.

«Будемо звертатися на наступну сесію про те, щоб вони дали дозвіл про детальне планування футбольного поля. І вже після цього будемо знову звертатися, щоб вони надали дозвіл на проектну документацію по розробці землеустрою», - каже представник ГО "Танкіст" Богдан Шишов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі