Події

У Житомирській області поліцейські затримали 2 бурштинокопачів: біля автомобіля донеччанина знайшли гранату

1 April 2016, 11:38

У Житомирській області під час огляду території біля автомобіля одного зі старателів виявлено та вилучено гранату. За фактами порушення правил охорони або використання надр та незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами розпочаті кримінальні провадження.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Увечері 31 березня до Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення, що поблизу с. Гулянки невідомі видобувають бурштин. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Під час перевірки наявної інформації у вказаному місці було помічено групу осіб, які при появі поліцейських почали втікати. Правоохоронці затримали двох із них, 32-річного жителя Ємільчинського району та 38-річного жителя Донецької області», – йдеться у повідомленні.

З місця події поліцейські вилучили знаряддя, які вказували на протиправну діяльність чоловіків – мотопомпу, пожежні рукави, водяний шланг і сачки.

Під час огляду місця події біля автомобіля «ВАЗ», що належить донеччанину, правоохоронці виявили предмет, схожий на гранату «Ф1». Нині виявлене направлено на експертне дослідження.

Цього ж дня в лісовому масиві поблизу ст. Ушиці працівники Коростенського відділу поліції затримали 30-річного жителя Полтавщини, який намагався видобувати «сонячне каміння2. У чоловіка вилучили мотопомпу, пожежний рукав та водозабірний шланг.

Нині за обома фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) КК України. Чоловікам загрожує  штраф від 300 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк до 2 років.

Крім того, за незаконне зберігання боєприпасів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років (ст. 263 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області поліцейські з Нацгвардією затримали 15 бурштинокопачів.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі