Події

У Житомирській області військових можуть притягнути до відповідальності за неналежну охорону полігону

1 April 2016, 15:06

Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону 31.03.2016 розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 421 КК України (порушення особою, яка входить у добовий наряд частини (крім варти і вахти), статутних правил внутрішньої служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду).

Про це Житомир.info розповів заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, майор юстиції Олексій Рихлюк.

«Установлено, що охорона території навчального полігону поблизу м. Новоград-Волинський організовується силами добового наряду однією із військових частин гарнізону. До вказаного полігону в'їзд на територію здійснюється через контрольно-пропускний пункт. Однак, військовослужбовці, які входили до складу добового наряду, порушили статутні правила внутрішньої служби, не забезпечили належної охорони території навчального полігону, проїзд через контрольно-пропускний пункт не контролювали», – розповів Олексій Рихлюк.

Внаслідок вищезазначених дій, з 30.03.2016 на 31.03.2016 на територію навчального полігону військової частини не санкціоновано проникли сторонні особи та за допомогою технічного обладнання здійснили викрадення нафтопродуктів з магістрального нафтопроводу, чим заподіяно тяжкі наслідки у виді вчинення злочину в умовах особливого періоду.

На даний час військовою прокуратурою Житомирського гарнізону проводяться першочергові слідчі дії.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області податківці з поліцейськими «накрили» нелегальну врізку у нафтопровід «Дружба».

Фото військової прокуратури Житомирського гарнізону

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі