Влада

Житомирська влада пояснила, чому хочуть закрити дитячу лабораторію на проспекті Миру

1 April 2016, 16:47

Необхідність закриття приміщення за адресою пр. Миру, 1 назріла з двох причин – аварійного стану самого приміщення та значних коштів на утримання будівлі. Аварійність полягає у безлічі тріщин в стінах будинку та дерев'яних перекриттях, які вже наполовину згнили – будинок 1918 року просто не розрахований на такий час експлуатації.

Про це інформує прес-служба Житомирської міської ради.

«Так, дійсно, лінолеум завдяки благодійним внескам, поклали, але під ним дерев'яна підлога. Окрім того, лише на оплату рахунків за енергоносії щорічно витрачається 300 тис. грн, не кажучи вже про інші нецільові витрати тільки на утримання самої будівлі, без надання послуг», – говорить Матвей Хренов, заступник міського голови з гуманітарних питань.

Окрім того, саме приміщення використовується лише у першу половину дня і не має повноцінного завантаження. В приміщенні лише кабінет забору аналізів та фізіотерапія.

«Щодо фізіотерапевтичного кабінету – там використовуються такі застарілі методи, як СВЧ та УВЧ, які навіть по українському медичному протоколу не використовується», – зазначає Володимир Башек, головний лікар ЦДМЛ.

До відома громадян, реорганізація планується через два місяці, після того, як кабінет забору аналізів буде облаштовано у дитячі поліклініці на пр. Миру, 11. В тому ж місці заплановано відкрити кабінет масажу для дітей до року і кабінет ЕКГ. За словами головного лікаря, в лабораторії працюватимуть три лаборанта, а всі медичні працівники будуть працевлаштовані.

«Наголошую, ми не збираємося закривати поліклініку на пр. Миру, 11. Навпаки, ми цей філіал підсилимо і зробимо більш самодостатнім, а зекономлені кошти витрачатимуться на закупівлю нового обладнання, медикаментозне забезпечення. Зазначу, що велика проблема охорони здоров’я – нераціональне використання коштів. Ми шукаємо шляхи покращення надання послуг, раціонального використання наявного ресурсу. Приміром, лише на утримання приміщення лабораторії йшло близько 1 млн грн на рік. За цей кошт краще купити обладнання для лазерної, озонної, інформаційно-хвильової терапії, підвищити рівень медичних послуг» – наголосив Матвей Хренов.

Також на початку наступного тижня заплановане засідання робочої групи по цьому питанню за участю заступника мера, головного лікаря ЦДМЛ, завідувача поліклініки та громадськості. Подальшу долю приміщення та території розглядатиме сесія міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі до кінця травня планують закрити дитячу лабораторію на проспекті Миру, батьки категорично проти.

Фото прес-служби міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі