Місто

У Житомирі до кінця травня збираються закрити дитячу лабораторію на проспекті Миру, батьки категорично проти

30 March 2016, 17:55

Незадовільний стан будівлі та нераціональне використання кадрового ресурсу – з таких причин лабораторію та фізіотерапевтичний кабінет дитячої поліклініки Богунського району збираються закрити.

«Ви ж бачите, воно не відповідає ніяким нормам як лікувально-профілактичний заклад і вкладати сьогодні мільйони для того, що привести його у порядок… Треба приводити до ладу підлогу, тому що там грибок. Будівля побудована у 1918 році. Покрівлю треба міняти, тому що там теж все згнило. А те, що ми підфарбовуємо кожен рік, то його вистачає рівно на півроку і знову сюди доводиться купляти фарби, ремонтувати, приводити до ладу, щоб воно хоч якось відповідало санітарним нормам», – розповідає головний лікар Житомирської міської дитячої лікарні Володимир Башек.

Батьки, які звикли обслуговуватися у цій лабораторії виступають проти закриття, про що на початку лютого склали петицію на сайті міської ради і вже за 20 днів зібрали необхідну кількість підписів. Корпус закривають для економії бюджетних коштів, а медичний персонал надаватиме послуги у інших поліклініках міста –розповідає Володимир Башек.

«Ми залишимо лаборанта на проспекті Миру, 11, де вони будуть здавати аналізи, розширимо на Лесі Українки в поліклініці лікаря загальної практики, там поставимо ще одного лаборанта. Ті, що живуть на Черняховського, на Щорса, тим, кому зручніше, вони будуть приїздити в дитячу поліклініку на вулиці 1 Травня», - каже Володимир Башек.

Втім батьків, яким доведеться возити дітей у поліклініку на вулицю 1 травня. аргументи влади не переконують.

«Будівля, звісно, стара, але тепло. Ми ходили сюди і весною, і восени, і взимку, є вода, все є. Нас влаштовує. Якщо їздити на вул. 1 Травня - нас не влаштовує, мені туди добиратися набагато тяжче. Вже стільки років. Ми звикли», – каже Юлія Медведчук.

«Як з маленькою дитиною їздити у транспорті на масаж, чи ще кудись. Я навіть не уявляю, якщо цю поліклініку зачинять, як ми будемо далі. І аналізи постійно здаємо, та й взагалі процедури. Я навіть не можу уявити, якщо її зачинять», – додає Світлана Білошицька.

«Сьогодні я тут вперше. Я прийшла з хрещеником, він навчається в Агроколеджі. Я задоволена, що саме тут. Якщо нам скажуть їхати на вул. Першого Травня, нам буде дуже далеко туди їхати. Хотілося, б звичайно, щоб тут було, щоб було ближче», – вважає Олена Пясківська. 

Лабораторія та фізіотерапевтичні кабінети на проспекті Миру підпорядковуються центральній дитячій міській лікарні і рішення про закриття прийматимуть саме там. Найближчим часом збираються підписати наказ, а до кінця травня планують вже закрити приміщення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі