Події

У Житомирській області поліцейські з нацгвардійцями затримали 6 бурштинокопачів

3 April 2016, 09:18

Під час відпрацювання в Олевському районі міжвідомчі рейдові групи та нацгвардійці виявили та затримали 6 копачів-нелегалів, які незаконно видобували сонячне каміння.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«1 квітня о 9.00 поблизу с. Лопатичів Олевського району рейдувальники спочатку почули звук, схожий на роботу мотопомпи, а під’їхавши ближче,  побачили незаконно організовану копальню і дві групи старателів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу, працівники якої задокументували виявлене. Затримані - шестеро жителів Олевського району. Їх було доставлено до місцевого відділення поліції для з’ясування усіх обставин», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці вилучили 2 мотопомпи, 2 водозабірних шланги, 3 пожежних рукава, за допомогою яких старателі розмивали ґрунт для подальшого видобутку бурштину.

З’ясування усіх обставин триває у рамках розпочатих за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) та ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин) ККУ кримінальних проваджень.

Нагадуємо, що чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними сумами штрафів (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області поліцейські з Нацгвардією затримали 15 бурштинокопачів.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі