Події

У Житомирі патрульні поліцейські зупинили автомобіль киянина, який перевозив бурштин і набої

4 April 2016, 11:39

3 квітня у Житомирі працівники патрульної поліції спільно працівниками УСБУ регіону зупинили автомобіль «Шевроле», в якому під час огляду виявили близько 4 кг «сонячного каміння». Також у салоні знаходились набої до мисливської зброї.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Поліцейські, які патрулювали обласний центр, отримали орієнтування щодо автомобіля «Шевроле Лачетті». Вказану автівку правоохоронці помітили на вул. Київське шосе та подали сигнал про зупинку. Водій автомобіля проігнорував вимогу поліцейських та спробував втекти. Втім уже за кілька хвилин патрульні наздогнали транспортний засіб та заблокували його рух. Як з’ясувалось, за кермом «Шевроле» перебував 34-річний киянин. Під час огляду правоохоронці виявили в салоні автомобіля набої, схожі на патрони до мисливської рушниці. А у наплічнику, який належить водієві, знаходилось каміння, зовні схоже на бурштин, вагою близько 4 кг». – йдеться у повідомленні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 198 (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Триває з’ясування всіх обставин та походження каміння. Усе вилучене нині направлено на експертне дослідження.

У разі доведення вини чоловікові загрожує арешт на строк до 6 місяців або обмеженням волі чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 1 квітня у Житомирській області поліцейські з нацгвардійцями затримали 6 бурштинокопачів.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі