Місто

Рятувальники загасили шини біля будівлі ГУ Держгеокадастру у Житомирській області, але АТОшники продовжують мітингувати

4 April 2016, 13:08

Патрульна поліція, бригада рятувальників та керівництво СБУ з’їхалися до ГУ Держгеокадастру у Житомирській області, як тільки біля приміщення запалали шини. Військовослужбовці з різних бригад Житомирської області зібралися на пікет, бо не можуть отримати земельні ділянки, гарантовані державою.

«Більше півтора року намагаємося отримати обіцяні нам земельні ділянки, але Держгеокадастр не видає нам ці дозволи. Не приємно, тому що коли потрібно було йти захищати свою землю, то нас ніхто не питав, готові ми чи ні. Ми самі туди йшли. А тут ми повинні і намагаємося відстоювати силою теж», - каже демобілізований боєць Володимир Костів.

«Земля є. Проблема не із землею. Проблема з людьми, які не працюють і не хочуть видавати цю землю. У начальства тут розуміння одне - якщо перший раз прийшли і попросили, то наступного разу будуть ходити і просити. Але це все одно колись закінчиться», - говорить заступник голови ГО «Атошник» Сергій Артьомов.

Кілька десятків бійців і волонтери прийшли до т.в.о. начальника ГУ Держгеокадастру у Житомирській області Оксани Присяжнюк, але підлеглі повідомили, що вранці вона із серцевим нападом потрапила до лікарні.

«Ви просто подивіться, як наші прокурори, судді всі різко хворіють, так само і тут.  Різко вони всі хворіють», - коментує демобілізований військовослужбовець Руслан Ярош.

Щоб отримати відповіді на запитання, заступник голови ГО «Атошник» телефонує на гарячу лінію Держгеокадастру, попереджає, якщо голова Держгеокадастру Максим Мартинюк не пояснить учасникам АТО, чому їм відмовляють у видачі земельних ділянок, мітингувальники підпалять шини.

Поговорити з Мартинюком не вдається і вже за мить шини палають.

На місце прибувають поліцейські, які викликають рятувальників і наполягають на тому, щоб багаття під стінами Держгеокадастру загасили, втім, мітингувальники категорично відмовляються.

Згодом Сергію Артьомову зателефонував директор департаменту кадрової політики Держгеокадастру і повідомив, що вирушає з Києва, аби зустрітися з бійцями і владнати конфлікт.

У цей час до учасників АТО приїхав начальник Управління СБУ в Житомирській області, поговоривши з бійцями, він пообіцяв докласти зусиль, щоб владнати проблему із виділенням землі і дав вказівку рятувальникам загасити полум’я.

Станом на 12-30 військовослужбовці продовжують мітингувати і чекати зустрічі з представниками Держгеокадастру, які їдуть з Києва.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі