Влада

Житомирські військові дали тиждень чиновникам з Держгеокадастру, щоб вирішити питання видачі землі

4 April 2016, 19:10

4 квітня після запалених шин та кількагодинного очікування військові та волонтери  врешті дочекались представників Держгеокадастру з Києва. Чиновники зі столиці розповіли: керівництво відрядило їх, щоб з’ясувати причини протестів і сприяти вирішенню питань учасників АТО. Втім, мітингувальники очікували побачити самого начальника Держгеокадастру Максима Мартинюка.

«Ця ситуація була вже два роки. Ми приходили сюди, а нас футболили. А ми вірили і ходили сюди. Я попереджав. І по телебаченню я говорив, і товаришеві Мартинюку я говорив, що ви розжарите ситуацію. Це лише початок. У цій ситуації я його хотів запитати, людини, яка може вирішити. А він просто прислав, щоб не самому не приїжджати. Тому що з ним розмова, напевно, була би на ще більш гірших тонах», - сказав заступник голови ГО «Атошник» Сергій Артьомов.

Працівники Держгеокадастру розповідають: керівництво установи створило спеціальну комісію, щоб дізнатись вимоги мітингувальників, і обіцяють в найкоротші терміни вирішити ці питання.

«Ми маємо три вимоги. Перша – звільнення виконуючого обов’язки, якого призначили сьогодні, бо Присяжнюк на лікарняному. Друга – виділення землі студентам: розібратись в питанні, бо громада проти цього. Нам треба підняти документи, з’ясувати хто приймав рішення і на підставі аналізу прийняти рішення і покарати винних. Третє питання – нам сказали, що по Коростеню є людина, яка має поранення і, на жаль, на теперішній час в нього немає наказу на виділення землі», - каже директор департаменту кадрової політики Держгеокадастру Сергій Ковганич.

Вислухавши чиновників з Києва, військові вирішують: дати тиждень на вирішення проблем і вже в наступний понеділок чекають на звіт від працівників Держгеокадастру.

«Результатами ми, звичайно, не задоволені. Тому що ми хотіли, щоб приїхав начальник Держгеокадастру України. Він в черговий раз не хоче нас чути. Він відправляє комісію, щоб вийти з цієї ситуації, яка нагніталася два роки і яку не хочуть в Держгеокадастрі вирішувати. І виходить, що призначаються комісії. Ну, ось ми зараз будемо ставити умови. Ми ще будемо чекати, але далі вже будуть інші заходи», - сказав заступник голови ГО «Атошник» Сергій Артьомов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі