Влада

Один з керівників ГУ Держгеокадастру у Житомирській області не пам’ятає, чи отримував землю

4 April 2016, 14:46

Мітингуючи під стінами ГУ Держгеокадастру у Житомирській області, учасники АТО та волонтери не змогли поговорити з очільницею установи, яка вранці потрапила до лікарні, тому вирушили до заступника начальника управління – начальника відділу розпорядження землями сільськогосподарського призначення Євгена Ходаківського.

Люди обурені, що бійці, які отримали поранення у зоні АТО, а також вдови військовослужбовців більше року не можуть отримати землю. У Євгена Ходаківського мітингувальники запитали, яка заборгованість по наказам на дозвіл та затвердження землі учасникам АТО.

«На даний час з голови я порахувати не можу, скільки є заборгованості. Я на цій посаді працюю півтора тижні. Великий об'єм документів і наказів, і відмов готується, направляється людям. Скільки по кількості, я на даний час сказати не можу. Потрібен час підготувати», - відповів він.

«Ви тут працюєте, а ми - волонтери все це знаємо, тому що нам постійно хлопці телефонують, жінки загиблих телефонують. Ми рахуємо. Чому ви на своїх посадах не можете?», - обурилась волонтерка Ірина Коцюба

«У зв'язку з великою кількістю звернень ми на даний час намагаємося підготувати накази, завізувати їх та видати. Готувати статистику можна, вона у нас ведеться, але на даний час я її в голові не тримаю», - сказав Євген Ходаківський.

Тоді люди запитали, чи подавав він документи на отримання земельної ділянки і чи отримував землю в той час, коли учасникам АТО надсилають відмови.

«За період, доки я тут працюю, жодної заяви нічого не було. В Держгеокадастрі я працюю півтора тижні», - сказав він.

Бійці та волонтери уточнювали запитання, чи подавав Ходаківський або його рідні заяви на отримання ділянок до призначення на цю посаду, чи отримував землю і де. На всі запитання він відповідав однаково – не пам’ятаю.

«Я, маючи на те право, згідно земельного кодексу подавав заяви, але то було більше року тому. Ніякого відношення до мого перебування тут вони не мають. Мої інтереси представляла людина по дорученню, чи отримувала вона, чи ні, я не пам'ятаю», - пояснив Євген Ходаківський.

Але коли матеріал готувався до публікації, у редакцію Житомир.info надіслали фото документа, який підтверджує, що у травні 2015 року Ходаківський Євген Петрович отримував земельну ділянку площею 2,000 га для ведення особистого селянського господарства.

Як з’ясувалося згодом,  Євген Ходаківський тимчасово керуватиме ГУ Держгеокадастру у Житомирській області поки т.в.о. Оксана Присяжнюк знаходитиметься на лікарняному.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі